Tijdrit Jan van der Meijden Bokaal 25-08-2023 Verslag

Tijdrit Jan van der Meijden Bokaal 25-08-2023 Verslag

Vrijdagavond 25 augustus werd in Groot-Ammers voor de negende keer de tijdrit gereden om de Jan van der Meijden Bokaal. De wedstrijd is bedoeld voor regionale renners zonder wedstrijdlicentie. Buiten mededinging mogen ook wedstrijdrijders starten.

De snelste tijd over 12,75 km werd in de categorie Buiten Mededinging gereden door thuisrijder Bram van Herk met een gemiddelde snelheid van 48,57 km/u en een eindtijd van 15:45,0. Hij was hiermee 16 seconden sneller dan vorig jaar. Het all time record om de Jan van der Meijden Bokaal voor regiorecreanten blijft op naam van Manoah de Groot uit Molenaarsgraaf met een tijd van 16:11,0.

De wisselbeker voor de recreanten ging verrassend naar de jonge Evan Terlouw uit Hoog-Blokland in een tijd van 16:29,0 en een gemiddelde van 46,41 km/u. Een flinke verbetering ten opzichte van 2021 toen hij nog een gemiddelde van 42,32 km/u reed. Sander Spoolder (Giessenburg) en Henk de Jong (Hoornaar) mochten als tweede en derde op het podium plaatsnemen.

De eerste drie van het all time record klassement zijn nu:

  1. Manoah de Groot 16:11 – 47,27 km/u
  2. Evan Terlouw 16:29 – 46,41 km/u
  3. Sander Spoolder 16:43 – 45,76 km/u

Bij de dames won Cora van den Noort (Ameide) voor Jantine den Besten (Molenaarsgraaf) en Mijke de Groot (Sliedrecht).

Cedric en Charlotte van der Graaf uit Groot-Ammers namens als jeugdrenners deel.

We kunnen terugkijken op een geslaagd evenement en zien uit naar volgend jaar met hopelijk nog meer deelnemers.

Dank aan de organisatie, vrijwilligers en familie Van der Meijden voor de inspanningen.

Uitslagen >>>

Foto’s >>

Geen evenementen gevonden!
Meer laden