Jan Willem van Schip WERELDKAMPIOEN

Jan Willem van Schip WERELDKAMPIOEN

Jan van Arckel lid Jan -Willem van Schip heeft met Yoeri Havik bij de wereldkampioenschappen baanwielrennen in Glasgow het goud veroverd op de koppelkoers. We hebben dus een wereldkampioen in ons midden.

Na een superspannende wedstrijd bleven Van Schip en Havik Groot-Brittannië en Nieuw-Zeeland voor. De Belgen stonden al vroeg in de wedstrijd aan de leiding, maar kwamen aan het einde tot hun ongenoegen net een paar punten tekort voor het podium. De beslissing voor de overwinning kwam aan op de laatste sprint.

Havik werd vorig jaar wereldkampioen puntenkoers. Van Schip was in 2019 de beste op dit nummer.

Jan-Willem van Schip heeft het de laatste tijd niet gemakkelijk gehad. We kennen hem om zijn aparte interviews waar vaak om gelachen werd. Ook viel hij op door een zelf ontworpen smal stuur. Hij was anders dan de doorsnee renner, maar achter de schermen had hij het daar moeilijk mee. Hij dacht dat het ‘anders’ zijn de oorzaak was dat hij na het stoppen van Roompot geen profcontract meer kreeg. Dat vrat aan hem en leidde tot mentale problemen.

Een inspiratiebron voor zijn bijzondere stuur is oud-werelduurrecordhouder Graeme Obree die op een zelfgemaakte tijdritfiets en een lachwekkende fietshouding het uurrecord van Francesco Moser verbeterde.

Praten met een psycholoog heeft Van Schip geholpen om te accepteren dat hij ‘anders’ mag zijn.

Op dinsdagavond 8 augustus is alle pijn vergeten en mogen Jan-Willem en Yoeri zich wereldkampioen noemen. Goede kans dat ze ook worden geselecteerd voor de Olympische Spelen. Wie weet wat daar uit voortkomt. We wachten het met spanning af.

Jan-Willem, namens Jan van Arckel van harte gefeliciteerd met deze prachtige prestatie en we hopen nog veel van je te horen!

Geen evenementen gevonden!
Meer laden