Ronde van Noordeloos 07-08-2023 Verslag

Ronde van Noordeloos 07-08-2023 Verslag

Op de eerste maandag van augustus was het weer genieten in Noordeloos.

Het traditionele wielerprogramma ging kort na het middaguur van start met een Dikke Banden Race voor de jeugd en een Hummeltjesrace voor de allerkleinsten. Er waren zoveel inschrijvers dat de start even moest worden uitgesteld en er was zelfs een tekort aan medailles. Een goed begin van de middag dus, waarbij menig toekomstig talent zich liet zien.

Na de jeugd kwamen de Junioren aan de start. Er werd van begin af aan hard gereden waardoor de eerste afvallers al snel moesten lossen.  Thijs Wemmers had een goede dag en koos het hazenpad samen met zijn vriend Thijs Vrij. Lange tijd bleven ze voor het peloton uitrijden maar half koers wisten Jost van de Streek en Matthijs Vijverberg zich bij de kopgroep te voegen. Zo konden Thijs en Jost als twee ploeggenoten van Jan van Arckel het spel tactisch spelen en om beurten demarreren. Thijs Wemmers ging als eerste en de eerste klap bleek meteen een daalder waard.  Hij werd niet meer teruggehaald en reed naar zijn eerste overwinning in een nationale wedstrijd. Jost van de Streek maakte het succes compleet door afgescheiden als tweede te eindigen. Inmiddels heeft Jost daags na Noordeloos de Ronde van Lierop gewonnen.

De dameswedstrijd werd sterk gekleurd door het geel/blauw van Jan van Arckel. Ploegleider Dave had maar liefst negen dames aan de start. Een thuissucces stond dan ook hoog op de verlanglijst. Het peloton bleef lang bijeen maar met nog twaalf ronden te gaan maakte Paulien Koster zich los uit het peloton en reed solo naar een mooie overwining.   

De renners met Startlicentie maakten er een harde wedstrijd van met gemiddelde snelheid van 43 km per uur. De vele demarrages leverden in eerste instantie alleen afvallers op. Pas tegen het einde slaagde Peter Visscher erin definitief een gat te slaan. Hij soleerde naar de overwinning en bleef in zijn enthousiasme na de finishlijn nog een ronde in hetzelfde tempo doorrijden. Evan Terlouw kon nog net voor de groep als tweede eindigen. De wedstrijd werd ontsierd door een valpartij in de laatste bocht. Gert-Jan Eskes kon de chaos ontwijken en sprintte naar de derde plaats.

De Elite-Beloften stonden met 80 renners aan de start. Een ongekende weelde voor de organisatie in de huidige tijd. Noordeloos staat bekend om de gezelligheid en de goed gevulde premiepot, daar komen renners op af als bijen op de honing. Het publiek keek vol verwachting uit naar Jens van den Dool die de laatste tijd bijna wekelijks op het podium staat. Ook in Noordeloos liet Jens zich zien. Al snel reed hij in een kopgroep met Twentenaar Axel van der Tuuk en de Engelsman Harry Tanfield. Met nog veel sterke mannen in het peloton zou je denken dat deze ontsnapping te vroeg kwam. De gang zat er echter goed in op het korte rondje en ze namen al vrij snel een ronde voorsprong. De podium plaatsen waren veilig gesteld, tijd om het wat rustiger aan te doen dus. Dat gold niet voor Jens die nog regelmatig het tempo van de groep bepaalde. Op vijf ronden voor het einde moest het peloton afsprinten om de koplopers ongehinderd te laten finishen. Voor Jens eigenlijk te kort om nog iets te ondernemen. Axel van der Tuuk won de sprint vóór Harry Tanfield en Jens van den Dool.

Renners en publiek hebben weer volop kunnen genieten van dit Noorlose evenement.

Hartelijk dank het organisatie-comité en de vele vrijwilligers. We kijken nu al uit naar de volgende editie.

Uitslagen: >>

Foto’s: >>

Geen evenementen gevonden!
Meer laden