Isis Versluis 9e op het EK mountainbike

Isis Versluis 9e op het EK mountainbike

 

TOP prestatie van Jan van Arckel mountainbiker Isis Versluis.

Zij heeft uitstekend gepresteerd op het EK mountainbiken in Italië. De Meerkerkse eindigde maar liefst drie keer in de Europese top 10. Op de eerste dag stond een korte tijdrit op het programma. Een zeer explosief onderdeel met enkele technische uitdagingen. Isis zette met 1:44.88 de 6e tijd neer van de 142 deelnemers. Hiermee plaatste ze zich samen met de beste 45 rijdsters voor de sprintrace over 20 minuten. 

In deze sprintrace had ze een iets mindere start en moest ze direct vol in de achtervolging. Dat kostte veel kracht. De concurrentie was groot en erg sterk. In de laatste technische afdaling zat Isis achter een iets minder technische concurrente, waardoor het gat naar de top 10 niet meer te overbruggen was. Maar met een 14e plaats alsnog een mooie klassering. 

In de teamestafette reed Isis samen met de Belgen Jonas van Campfort en Robin Meijers. Zij hadden zich als 23e van de 135 teams gekwalificeerd. Gezamenlijk reden zij een geweldige race, die resulteerde in de 17e positie. De individuele tijd van Isis was wederom 6e van alle 142 deelnemende meiden. 

 

Het EK werd afgesloten met de grote finale;

De XCO cross country wedstrijd over 3 ronden. Met haar twee 6e plaatsen mocht Isis starten vanaf de eerste startrij. Een mooie uitgangspositie aangezien de 80 beste meiden van Europa aan de start stonden. Dit keer was Isis goed weg op het loodzware parcours. Op de lange en steile beklimmingen was het afzien. De sterkste meiden uit de Alpenlanden moest ze daar laten gaan. Isis liet zich echter niet gek maken en reed telkens in een mooi gelijkmatig tempo naar boven en maakte het verschil op de technische passages. Ze kwam in een groepje terecht dat ging strijden om een top 10 notering. Bij het ingaan van de laatste ronde lag Isis 10e en bij het ingaan van de laatste afdaling 11e. Met een fantastische inhaalactie in een binnenbocht van de downhill sectie van het parcours haalde ze de Spaanse Daniela Baez Gonzalez en een ander concurrente nog in. Isis pakte 2 seconden voorsprong en hield dit met een uiterste krachtsinspanning vast tot de finish. Een schitterende 9e plaats op het EK! Een fantastisch resultaat voor renster van Jan van Arckel.

Op het Instagram account van Isis kun je alle filmpjes van haar EK terugkijken: @isisversluis209 

Geen evenementen gevonden!
Meer laden