Dames in Women Cycling Series Twenthe

Dames in Women Cycling Series Twenthe

Afgelopen zaterdag waren we met dames afgereisd naar het mooie Enter. Hier werd de Women Cycling Series competitie verreden. 

Het was prachtig weer met hele warme omstandigheden tot wel 34 graden. Dat betekent veel eten en drinken. De wedstrijd was daarom ook ingekort van 105 km naar 95 km, wat wij allemaal best jammer vonden. 

De ronde die we aflegden was niet saai. Er lagen flink wat bochten in waardoor er aanvallend gekoerst werd. Het tempo lag daarom lekker hoog tijdens de koers. In de beginfase van de wedstrijd zijn Estelle en Paulien een aantal keer mee gesprongen met wat ontsnappingen maar die werden elke keer teruggehaald. Later in de wedstrijd kwamen ook Anouk, Yonna en Inez wat naar voren. Gezamenlijk probeerden we dan ook bij de ontsnapping te zitten. Gaandeweg was er een valpartij in het peloton waarbij Anouk in de problemen kwam. Gelukkig bleef de schade beperkt maar zij voelde zich niet fit genoeg om de wedstrijd te finishen. 

Uiteindelijk vond er op het einde van de race nog een ontsnapping plaats. Eén renster wist in de laatste 10 km solo naar de finish te rijden. Inez deed daar een aanval op, maar kon helaas niet bij de eerste komen en werd in de laaste 4 km teruggepakt. Yonna, Paulien, Hannah en Estelle gingen dus sprinten voor plek  twee. Paulien wist zich vooraan goed te handhaven een  behaalde een mooie 8e  plaats. Yonna en Inez finishen halverwege in het peloton. Estelle zat goed voorin maar was helaas betrokken bij een val in de laatste km. Met een paar schaafwonden en hoofdpijn, kwam ze er nog redelijk goed vanaf. Ondanks dat Hannah veel last had van de warmte die dag, finishte ze alsnog knap de wedstrijd.

Geen evenementen gevonden!
Meer laden