Jan van Arckel-dames domineren Promobility competitie!

Jan van Arckel-dames domineren Promobility competitie!

In de vorige wedstrijd, in Almelo, hadden we alle focus gelegd op het verstevigen van Tessa haar individuele leidersplaats. Met succes, maar helaas verloren we daar wel de leiding in het ploegenklassement. Zes punten was het verschil, dat moest worden goedgemaakt dit weekend!

Met Tessa, Hanneke, Eva Bijwaard en gastrenster Eva van den Born hadden we zaterdag een heel ervaren sterke groep aan de start van de Ronde van Abbenbroek staan. En met resultaat! Nadat Eva van den Born met een vroege vlucht meer dan een minuut voorsprong bij elkaar kon rijden, moesten de andere teams wel reageren. Dat kostte krachten! En als direct daarna Eva Bijwaard het stokje overneemt en ook een flinke voorsprong pakt, weet je dat je de wedstrijd in de greep hebt. Uiteindelijk komt alles samen en met een ongelofelijk lange leadout van Eva van den Born konden Tessa en Hanneke in de beste positie recht op de streep af!

Op zulke aankomsten is Tessa op haar best, en die overwinning was snel binnen. Maar om dan ook Hanneke derde te zien worden, is echt geweldig! Het eerste dubbele podium van de dames dit seizoen smaakte prima! Tessa heeft weer acht punten extra voorsprong erbij. Jammergenoeg voor onze klassementsambities was De Waardrenner ook goed voorin de uitslag (2e, 4e, 6e) waardoor we allebei exact evenveel punten binnenhaalden.

Dan moet dat klassement zondag maar worden betwist! Onze grootste concurrent had een sterke opstelling opgetekend en dus verwachtten we veel tegenstand in de Ronde van Kralingen. Naast uiteraard onze vaste waardes Tessa en Eva hadden we ook de thuisrijdende Hannah mee, en wederom bijgestaan door Eva van den Born die het hele weekend met ons mee mocht. Dit moest een serieus gevecht gaan worden! Hoe verliep de koers? Nou ja, er klonk een startschot en daarna was Hannah er vandoor. Na twee ronden sloten enkele rensters aan, maar dat duurde niet lang. Iedereen die geen Hannah heette werd weer ingerekend. Alleen Ahoyrenster Inez van Hulsen  kon nog goed tempo maken en ging mee. Samen reden ze in twintig kilometer tijd anderhalve minuut voorsprong bij elkaar in de bochtige klinkerstraatjes.

Uiteraard werd erachter gereden, maar ons team liet het niet begaan en pareerde alles. Zelfs een perfecte leadout van Eva van den Born in de verkéérde ronde mocht niet baten, we gingen gewoon in de echte laatste ronde nog een keer. Samen door de laatste bocht, alles op de derde plek voor Tessa! De Canadese Diane Snobelen gaat heel vroeg aan en trapt bijna haar fiets doormidden als haar ketting overslaat. Tessa komt door die beweging klem te zitten, is dat het einde van de podiumkansen? Welnee, Eva van den Born ziet het, pakt direct het stokje over en trekt de derde plaats toch onze kant op! Tessa finisht als vijfde en pakt zo zes punten meer dan de nummer twee in het individuele klassement.

En daarna snel aan de kant, want onze TGV Hannah komt eraan! In de sprint is de Ahoyrenster geen match en Hannah komt vakkundig winnend over de streep, haar eerste van dit seizoen en een heel mooie in haar eigen achtertuin!

Eindconclusie van een weekend in de Promobilitycompetitie is dat we twee keer het podium dubbel hebben gevuld, Tessa het klassement blijft leiden en we in de ploegenstand (dankzij de 1e, 3e, 5e en 20e plaats zondag) zes punten achterstand hebben omgebogen in dertig punten voorsprong!

Nu al rijkhalsend uitkijkend naar de volgende competitiewedstrijd, 26 augustus in Dordrecht

Een trotse ploegleider

Tussenstand na 6 van de 10 wedstrijden:

  1. Tessa Dijksman 69 punten
  2. Lisa Petersen 32 punten
  3. Inez van Hulzen 28 punten

Tussenstand ploegen

  1. Jan van Arckel 117 punten
  2. MtD De Waardrenner 87 punten
  3. AWV de Zwaluwen 50 punten
  4. AbbenbroekKralingen
Geen evenementen gevonden!
Meer laden