NK Wielrennen Elite en Beloften

NK Wielrennen Elite en Beloften

Zaterdag 24 en zondag 25 juni stonden de nationale kampioenschappen op het programma. Op zaterdag voor de Elite zonder contract en op zondag voor de Beloften. In beide categorieën stond JvA aan de start met een aantal renners. 

Het parcours ligt in en om Sittard. Waar ook de profs op zondag hun ronden zouden rijden. 7 ronden van 18km, met daarin 4 klimmetjes. Een loodzwaar parcours waarbij de deur vooral aan de achterkant openstaat.

 

Zaterdag 24 Juni. De wegrit voor de Elite zonder contract. Hier stonden we aan de start met de volgende renners;

De start was op het Tom Dumoulin park. Na de neutralisatie werd de koers vrijgegeven. Iedere ronde brak het op de klimmetjes en vooral na start / finish was er een lastig stuk met afdaling en klim. Er ontstonden dan een aantal groepen waarbij vooral aan de achterkant de renners moesten lossen. Op zo’n twee ronden voor het einde ontstond er een kopgroep van 9 renners met daarbij Casper en Jens. Dit bleek de beslissende slag. 

Uit deze groep ontsnapte de uiteindelijke winnaar Tom Vermeer. De tweede groep bleef hangen op een seconde of 20. In de laatste 5km maakte Jens de sprong waarmee hij op 10 seconden kwam. Jeroen van Krimpen reed met Casper in zijn wiel naar de kop van de koers met de resterende renners vlak daarachter. Op de finale klim deed Casper nog een ultieme poging maar Tom Vermeer was te ver vooruit. Hiermee eindigt hij net als in de tijdrit op een prachtige 2e plaats. Jens wordt nog mooi 6, Kelvin 11e en Gijs 18e. 

Hiermee finishen er 4 renners bij de eerste 18. Een puike prestatie! Er finishen uiteindelijk 42 renners. 

 

Zondag 25 juni. 08.30uur. De wegrit voor Beloften. 

Ontbijten om 06.00uur. Goed geregeld door het kader van de ploeg. Als één van de weinige ploegen een goed ontbijt in het hotel geregeld. De eerste voorsprong is gepakt. 

De start is zo vroeg omdat de profs in de middag op hetzelfde parcours hun rondjes moeten rijden. Het deelnemersveld bij de beloften is zeer uiteenlopend. Alle belofterenners van de grote ploegen staan hier ook aan de start en daarmee beloofd het een zeer zware wedstrijd te worden. 

Voor JvA aan de start;

Vanaf de start werd er gelijk aan de boom geschud. Op de vele klimmetjes ontstonden als snel een aantal groepen waarbij er aan de voorkant hard gereden werd. De verschillen werden in eerste instantie redelijk beperkt gehouden. Tot twee ronden voor het eind zat er tussen de kop en de laatste groep maar 2 minuten verschil. Serginho kon zich mooi handhaven in het peloton, Delano zat in een groep van een renner of 20 net daarachter. Noël had een moeilijke dag en had de ondersteuning uit de ploegleiderswagen hard nodig om terug te keren in de laatste groep. Hier zat Delano ook nog in. Uiteindelijk finisht Serginho als 50e en Noël als 72e. Een mooie maar zware koers. 

Een drukke maar bijzonder mooie week voor de vereniging!

We zijn er met 8 renners naartoe gegaan waarvan er uiteindelijk 6 gefinisht zijn.

Nu op naar het volgende weekend in Gilze waar weer voor de clubcompetitie gestreden gaat worden!

Foto’s: Sportfoto.nl 

Geen evenementen gevonden!
Meer laden