Rond om de Graaf – verslag

Rond om de Graaf – verslag

Na enkele jaren stond de wielerkoers Rond om de Graaf weer op de kalender. Het parcours van 900 meter met twee 180 graden bochten rondom de Graafstroom lijkt lastig, maar de praktijk toont aan dat er heel hard gereden kan worden. Tijdens het wielrennen was er ook een kanowedstrijd tussen Molenaarsgraaf en Brandwijk en voor de kinderen waren er activiteiten op het Jumbo plein. Daar was ook gelegenheid elkaar te ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje.

Als eerste ging de schooljeugd van start in de G.IJzerman Dikke Banden Race. De lokale kinderen konden in diverse leeftijdscategorieën op gewone fietsen kennis maken met de wielersport. De winnaars mochten trots hun prijs ophalen op het podium.

De lokale renners zonder licentie konden deelnemen in de categorie Funklasse. Na de nodige schermutselingen werd de strijd bij de mannen in de sprint beslist met Herbe de Groot als winnaar. Bij de dames reed Mijke de Groot afgescheiden naar de eerste plek.

Sander Spoolder maakte bij de renners met Startlicentie de meeste indruk. Vanuit het begin van de koers reed hij naar riante voorsprong en leek onbedreigd op de overwinning af te gaan. Tot de jonge Evan Terlouw op een goed moment binnen twee ronden naar de koploper reed. Dat motiveerde de rest en de wedstrijd eindigde in een massasprint die nipt gewonnen werd door André Huijzer voor Stefan Kramer en Kenny Bongers.

Bij de Sportklasse won Tim van Lopik na een levendige wedstrijd de eindsprint met twee lengten voorsprong. De geroutineerde Robert de Poel moest het voor de tweede plaats nipt afleggen tegen Albert van Riessen. Lokaal favoriet Harmen Brandwijk eindigde als zesde.

De Amateurs-Beloften-Elite renners maakten er een snelle wedstrijd van. De 70 rondjes werden afgelegd met een gemiddelde snelheid van bijna 44 km/u. Er waren diverse uitlooppogingen maar niemand slaagde erin weg te komen. De jonge Belofterenner Daan den Breejen uit Giessenburg won de eindsprint met ruime voorsprong op Bouke Gerritsma en Marnix den Oever.

uitslagen >>

foto’s >>

 

Geen evenementen gevonden!
Meer laden