Streetrace Nieuwpoort verslag

Streetrace Nieuwpoort verslag

Woensdagavond 21-06-2023 was vestingstad Nieuwpoort volledig ingericht als parcours voor de Streetrace, een leuk zomerevenement voor mountainbikers. Met dank aan de inwoners was het mogelijk deze bijzondere wedstrijd te organiseren. Waar in de wintercompetitie alleen de wallen als natuurlijk decor dienen, werden nu in de straten de nodige hindernissen aangebracht met onder meer chicanes van autobanden, een stukje opgebroken klinkers en een doorgang door een dikke laag grind. Natuurlijk werden ook de wallen nog even aangedaan en ook het bordes van het stadhuis vormde een deel van het parcours. Al met al voldoende uitdaging voor leuke wedstrijden.

Het begon met de schooljeugd die op deze manier kennis konden maken met de wielersport. Aangemoedigd door hun familie maakten ze er een echte wedstrijd van.

Na de schooljeugd volgden vier jeugdcategorieën, in leeftijdsgroepen van 8 t/m 14 jaar. Hier zie je al duidelijk de resultaten van training en de nodige ervaring. De senioren kunnen hun borst nat maken, de talenten dienen zich aan!

Later op de avond volgden de senioren.  

Isis Versluis is maar net de jeugd ontgroeid, maar laat zich bij de Dames al goed zien. Ze reed onbedreigd naar de overwinning. Anouk van de Meijden werd tweede vóór Maan de Ridder.

Bij de Masters won Rien van der Dussen met ruime voorsprong op Peter Mesker en Arjan Versluis.

In de B-klasse was het dringen geblazen met 24 deelnemers. Na enige ronden warm rijden kreeg Henry Houweling de geest en was hij niet meer te houden. De sterke Nijs den Besten bood met een tweede plaats de meeste tegenstand met Patrick Blom als derde.

In de A-klasse gaf Mika Bouman een demonstratie van snelheid en behendigheid, hij won afgescheiden. Ook Luuk Viveen deed het goed met een tweede plaats. Jesse Bikker is de kunst van het mountainbiken nog niet verleerd en werd keurig derde.

We hebben kunnen genieten van een fantastisch evenement dankzij de inzet van Stichting Sportevenementen Nieuwpoort-Langerak en vele vrijwilligers.

Voor volledige uitslagen >>

Foto’s >>

 

Geen evenementen gevonden!
Meer laden