Elite en beloften rijden omloop van Noordenveld | Clubcompetitie

Elite en beloften rijden omloop van Noordenveld | Clubcompetitie

 De clubcompetitie wedstrijd omloop van Noordenveld stond op het programma. En met Casper in de leiderstrui wisten we wat te doen! 

De leiderstrui behouden was een belangrijk doel. Daarnaast werd er gemikt op een podiumplek en drie renners kort in de uitslag zodat we ook goede zaken zouden doen in het ploegenklassement van de clubcompetitie. 

Het was een warme dag. Deze 11 juni. Met zo’n 30 graden celcius op de meter. En zo streken we neer in de prachtige omgeving van Roden. Op dezelfde dag vinden ook de wedstrijden van de nieuwelingen, junioren en dames plaats. Jazeker, deze regio heeft een wielerhart. Het startschot gaat af om 14.00uur. 

Namens JvA aan de start:

Door de warmte is de koers ingekort van 170km naar 137,5km. Het parcours is biljartvlak, veelal open met wat banen die van breed naar smal gaan en met de wind die het verraderlijk maakt. Direct vanuit de start wordt er gedemarreerd en worden er waaiers gevormd, maar na 25km koers zijn er nog geen aanvallers weg. Op zo’n 40km koers komen er een hoop renners in de problemen door de warmte en wat valpartijen. Hierdoor breekt het peloton in drie stukken. Na een achtervolging van zo’n 15km sluit alles weer bij elkaar aan. Casper wordt ondertussen goed van voren gehouden door ploegmaats en weet zo uit de problemen te blijven. Zo halfweg koers weten er drie renners weg te rijden en krijgen een voorsprong van max 35 seconden. Even later met nog 60km te gaan worden ze echter weer ingerekend. 

Op 42km voor het einde rijdt er een groep weg met 17 renners. Hierbij geen renners van JvA, dat is dus een serieus probleem. Achtervolgen en het gat dichtrijden. Dit lukt en op 16km van de meet komt alles weer samen. Het peloton maakt zich op voor een massasprint. 

Casper 6e en behoudt zijn leiderstrui. 

Serginho 26

Delano 43

Simon 64

Lennart 70

Ronald 88

 

Hiermee staat JvA nu 3e in de tussenstand van de clubcompetitie. 

En Casper heeft zijn leiderstrui behouden. 

Al met al een goede dag voor de ploeg!

De volgende wedstrijd in de AGU Clubcompetitie is op zaterdag 1 juli, een ploegentijdrit in het Brabantse Gilze. 

Foto’s: Sportfoto.nl

 

 

Johan Dorussen snelste in tropische Omloop van Noordenveld

Geen evenementen gevonden!
Meer laden