Dames op de Wageningse Muur 03-06-2023

Dames op de Wageningse Muur 03-06-2023

Op zaterdag 3 juni 2023 stonden Inez, Anouk en Isa vol enthousiasme aan de start van de Wageningse Muur. Op het programma stonden 22 rondes van elk 2,2 kilometer en in totaal bijna 600 hoogtemeters. Een goede voorbereiding dus voor het NK wat eind deze maand plaatsvindt in Zuid-Limburg. Inez was vorig jaar derde geworden in Wageningen en het was dan ook het plan om haar uitslag van vorig jaar op zijn minst te evenaren.

De meiden wisten van tevoren dat deze race zwaarder zou zijn dan de gemiddelde criteriums waar ze aan hadden deelgenomen dit seizoen. Daarom was het van groot belang om vanaf het begin goed vooraan in het peloton te rijden. Zodra het startschot klonk, werd er direct hard gereden. Inez, Anouk en Isa toonden hun sterke vorm door goed vooraan in het peloton te blijven. Tijdens de premiesprints wisten alle drie de meiden meerdere premies binnen te slepen. Het weer was ongenadig warm en elke ronde werd de wedstrijd steeds zwaarder. Helaas moest Anouk voortijdig de koers verlaten vanwege misselijkheid, veroorzaakt door een cafeïne-gel die helaas het tegenovergestelde effect had gehad dan waarvoor de gel bedoeld is. Ondanks deze tegenslag bleven Inez en Isa vastberaden om hun posities in het peloton te handhaven.

Met elke ronde werd het peloton kleiner, omdat de uitputting en de steile klim hun tol eisten. Vlak voor de laatste klim slaagden Inez en Isa erin om zich uitstekend voorin het peloton te positioneren. Inez gaf nog eenmaal alles wat ze had en versnelde met ongelofelijke snelheid de berg op. Deze inspanning resulteerde uiteindelijk in een vierde plaats, net naast het podium. Isa, die ook moedig had gestreden, behaalde een verdienstelijke veertiende plaats. 

Na de finish was er een mix van vermoeidheid en voldoening te zien op de gezichten van Inez en Isa. De meiden waren erg tevreden met hun prestaties.

Tessa Dijksman

Eerder op de middag won Tessa Dijksman de Ronde van Papendrecht.

Geen evenementen gevonden!
Meer laden