Omloop Nieuwsblad U23

Omloop Nieuwsblad U23

Op zondag 28 mei stond voor de renners omloop Het Nieuwsblad op het progamma. De wedstrijd viel onder de beloftencompetitie, was in totaal 165,8 kilometers lang en bevatte veel kasseien en beruchte klimmetjes uit de Vlaamse-Ardennen.

De ploeg stond uiteindelijk met vijf man sterk aan de start gezien onze zesde renner Siep niet aanwezig kon zijn door een blessure aan de knie.

De ploeg bestond uit vier Jan van Arkcel renners (Noël Luijten, Delano Swenne, Serghino Wilshaus en Lars Donk) en één combi renner van westland wil vooruit (Twan van der Drift).

Vanaf de start lag nadruk vooral op de ontwikkelingsploegen die de grote namen hadden meegebracht voor de overwinning en dus was het ook de vraag wanneer deze ploegen de koers zouden openbreken.

Het officieuze startschot klonk om 13:15 met een neutralisatie van 1,9 km. Na het vrijgeven van de koers werd er relatief rustig begonnen met niet al te veel chaos in het peloton. Op kilometer 10 stond de eerste kasseienstrook op het progamma. De aanloop naar de strook verliep soepel in het peloton en alleen op de strook zelf werd er doorgetrokken.

Na de eerste strook ontstond er op km 15 een kopgroep waar onder andere delano present in was. De groep kreeg maximaal een minuut en werd na de eerste klim weer terug gepakt.

In het peloton kwam na de eerste klim nervositeit flink erin en werd het tempo op de klimmetjes en de stroken flink omhoog geschroefd.

Nadat de kopgroep waarin delano in mee zat was teruggehaald was het tempo net te hoog voor delano die helaas met een beschadigde knie moest rijden door een valpartij van de dag daarvoor, hierdoor moest hij rond kilometer 50-55 het peloton verlaten.

Ook voor Lars was de opstapeling van de klimmetjes en kasseien een te grote tol en moest dus op de valkenberg lossen.

Na km 90 was een groot gedeelte van de hoogtemeters verteerd en gingen, Twan, Noël en Serginho richting de muur van Geraardsbergen.

Eenmaal op de muur was het weer een slijtageslag en werd het voor Twan en Serginho, die door een schakelfout in de aanloop omhoog energie moest verspelen, te veel. Door deze slijtageslag moesten dus ook Twan en Serginho het peloton verlaten.

Eenmaal aangekomen op de laatste en enigste lokale ronde van 17 kilometer was dus alleen Noël present in het peloton, wat overigens op gebroken was in ongeveer vijf groepen met voorin de grote ploegen aanwezig waarvan 2 vooruit drie achtervolgend en een derde achtervolgende groep van 2.

Het afsprinten gebeurde door twee man (luca pollevliet van lotto-destiny en dylan van den storme van circus wanty-u23). Ook in de groep van Noël werd er nog afgesprint hierin werd Noël uiteindelijk 84ste in een taaie editie van Omloop Het Nieuwsblad U23

Resultaat:
Noël 84e
Twan DNF
Serginho DNF
Lars DNF
Delano DNF

Geen evenementen gevonden!
Meer laden