Districtskampioenschappen Hardinxveld 29-05-2023

Districtskampioenschappen Hardinxveld 29-05-2023

Mooie DK wedstrijden met veel zon en wind in Hardinxveld

Op pinkstermaandag 29 mei werden in Hardinxveld-Giessendam de Distriktskampioenschappen Zuid-Holland verreden. Het 4,5 km lange parcours langs het spoor met twee viaducten is zeer geschikt voor een kampioenschap, de stevige noord-oosten wind maakte het nog even uitdagender.

Nieuwelingen: Als eerste gingen de Nieuwelingen van start. De wind zorgde in de eerste ronde al voor de eerste afvallers. Het overgebleven peloton brak in stukken en er ontstond een kopgroep van acht man.

In een spannende eindsprint met de finish tegen het viaduct reed Jan van Arckel renner Rick Versloot naar een mooie overwinning in zijn eigen woonplaats. Hij versloeg Bob Overdevest en Cyriel Hooghwerff die net iets te vroeg in het zadel ging.

Uitslag nieuwelingen: 1. Rick Versloot, 2. Cyriel Hooghwerff, 3. Bob Overdevest, 16. Mees Bassa, 25. Tim Verwolf.

Rick Versloot

Junioren: Bij de Junioren stonden maar liefst zeven renners in de kleuren van JvA aan de start. Toch lukte het niet echt een stempel op de wedstrijd te drukken. De wedstrijd werd gekleurd door de renners van Westland-Wil-Vooruit, die erin slaagden met drie man in een viertallige kopgroep te rijden. De overige renners waaiden uiteen in verschillende groepen. Jost van de Streek had de slag gemist en ging dapper in de achtervolging met de vijfde plaats als resultaat. De koplopers lieten het niet op een eindsprint aankomen en kwamen één voor één over de finish met de sterke Pepijn de Kok als winnaar.

Uitslag junioren: 1. Pepijn de Kok, 2. Jarne van der Veen, 3. Job Nievelstein, 5. Jost van de Streek, 7. Christiaan van Rees, 13. Bram Jansen, 14. Jpris Peursum, 18. Sem van Wijngaarden, 19. Daan van Werd, 23. Jan van Heukelum, 26. Huub van Kapel.

Jost van de Streek

Startklasse: In de startklasse veel regionale renners aan de start uit de vroegere categorie recreanten. Ook hier zorgde de wind voor de nodige afscheidingen en bleven de betere renners over in een kopgroep van ca. twintig man. Uitlooppogingen hielden niet lang stand in de wind. Ook een ultieme poging van Sander Spoolder in de laatste ronde werd teniet gedaan. Uiteindelijk werd de uitslag bepaald in een eindsprint met André Huijzer als slimme winnaar.

Uitslag Startklasse: 1. André Huijzer, 2. Leon Hofman, 3. Matthijs de Groot.

André Huijzer

Elite-Belofte: Voor deze categorie stond de teller bij de start op 100 km. Best pittig op dit open parcours met viaducten en veel wind. Al in de tweede ronde meldde Jens van den Dool (elite) zich van voren met Rick van der Poel (belofte) in zijn wiel. Na zijn solo overwinning in Hoogerheide daags tevoren had Jens de smaak te pakken. De twee koplopers hadden al snel een halve minuut voorsprong en sprokkelden er elke ronde een paar seconden bij. Het zag er lang naar uit dat de vlucht succes zou hebben, maar zo’n vijf ronden voor het einde ging de afstand tellen en kwam er een tegenaanval van Nick van der Meer van team Volker Wessels.

Van der Meer had zijn energie voor het laatst bewaard en naderde de koplopers met sneltreinvaart. Met nog twee ronden te gaan was de aansluiting een feit en hij reed meteen solo door naar de finish. Jammer voor Jens van den Dool en Rick van der Poel die werden ingelopen door een tiental achtervolgers. Na de teleurstelling te hebben verwerkt wist Jens zich met een laatste inspanning toch nog los te maken en solo naar een mooie tweede plaats te rijden. Jens Bassa zat als belofte renner voldoende van voren om in zijn klasse ook naar de tweede plaats te sprinten.

Uitslag Belofte: 1. Ruben van Randerzaat, 2. Jens Bassa, 3. Casper van der Wulp, 6. Noël Luijten.

Uitslag Elite: 1. Nick van der Meer, 2/ Jens van den Dool, 3. Frits van Gemeren, 4. Lennart van Houwelingen, 5. Simon Haberlah, 7. Ronald van der Laar, 10. Kelvin van den Dool, 25. Arjen van Dijk, 28. Melle Meeuwisse.

Jens Bassa 

Jens van den Dool

 

FOTO’s  >> foto’s

 

 

Geen evenementen gevonden!
Meer laden