MTB jeugd succesvol bij Dirty Hill

Een mooie prestatie van onze jeugd mountainbikers in Bergschenhoek.

Aldaar op de steile tracks van Dirty Hill was het klimmen, springen en slippen. En met flitsende sprintjes waren we vooraan te vinden. Met  4 podiumplaatsen en mooie uitslagen keerden we terug naar Arkel met echt heel veel plezier.

Nadat al vroeg de teamtent was opgezet kwamen de eerste kids  met ouders en aanhang om in te rijden. Met een mooi stralende zon werden de eerste hellingen getest.

En gelijk al in categorie 1 kwamen Anna Knip en Hugo van Wijngaarden aan de start. Met direct een scherpe bocht en een flinke klim reden ze in de middengroep. Met deze droogte was het lastig om het stuur goed te houden met het losliggend grind. Hug reed goed vooraan mee en ook na zijn val op het grind was het snel opstaan en doorgaan, die tweede plek moest er komen. Met Anna er achteraan werd de snelheid een beetje opgevoerd en reed Hugo als 2e over de finish, toppie joppie gedaan. En klimmer Anna mocht als 6e meisje een medaille  meenemen.

Door een storing bij de jury liep de start van categorie 2 wat uit en werd de spanning opgevoerd.  Zoë van Waardenburg en Ties Versluis mochten met 16 ander kids de strijd aangaan en ook zij hadden hinder van het losliggend grind. Met her en der een gevallen renner kon Zoë mooi doorrijden naar voren. Ook Ties deed zijn best, zelfs nadat een verkeerde route werd aangegeven kon hij alsnog aansluiten en goed meerijden. Als 6e kwam Ties over de lijn en kreeg een mooie medaille. Met Zoë in de kopgroep werd het spannend, met ferme pedaalslagen kwam ze als 2e meisje over de finish en stapte ze trots op het  podium.

In de 3e categorie stond Zeb Mesker klaar om zijn goede prestaties de afgelopen weken nu ook weer glans te geven. De zonnebril stevig onder de helm en zijn blik vooruit reed hij goed mee in de top 10. Het trainen op de racefiets werkt in zijn voordeel, snelheid komt erin en met een 8e plek reed hij heel prima.

En dan categorie 4 met het eerste gele treintje aan de start. Jaylani van de Wiel, Willem van Wijngaarden en Sem Knip konden hun technische vaardigheden goed gebruiken. De temperatuur liep goed op en dat zagen we aan hun koppies. Het was echt hard werken. Lang bleven ze bij elkaar en vanuit de middengroep kwamen ze in de laatste afdaling onder luid gejuich van oma opa broertje en zusjes moegestreden naar de finish: Willem als 15e, Sem als 16e en Jaylani als 18e, een mooie uitslag voor deze kanjers.

En dan pauze, met 2 medailles alvast in bezit werd er ingereden voor  de laatste 3 groepen. Er was spanning en concentratie, zou het dan nu eens gunstig uitvallen voor onze laatste deelnemers?

Wel we kunnen jullie melden dat het in categorie 5 en 6 spannend was, echt mooi om te zien. In categorie 5  de gele brigade met 3 mtb’ers. Myliam kapel, Niek Wolthuis en Max van Kolfschoten waren naar hier gekomen om vooraan mee te doen. Myliam  had al een flinke ochtendinspanning gedaan met hardlopen en zocht de middengroep op. Niek plakte vast in de top 5  alwaar Max zin had zijn rivaal Erik Bikker pijn te doen, met al in de 1e ronde de 2e plek vast te houden reed hij zo sterk en zat hij nr 1 bijna op de hielen. Met een flinke voorsprong op nummer 3 kwam hij in de laatste ronde met een big smile over de finish, en met een heel mooie 2e plek mocht hij het podium op. Zo ook bijna Niek die een sterke wedstrijd reed, oprukken van 8 naar 4 in de laatste klimmetjes dat was top, een mooie 4e plek voor hem. En met luide aanmoedigingen  reed Myliam op zijn laatste kracht naar een  11e plek.

En dan categorie 6 met Isis Versluis aan de start. Ook in haar groep is het stuivertje wisselen om de koppositie. Isis reed slim en bleef in het wiel van haar concurrente. Met een verschroeiende sprint heuvel op kon ze niet wachten en reed naar de kop. Meer en meer nam ze afstand en in de laatste ronde wist ze het. Dit wordt een 1e plek. Met nog de laatste klimmetjes op routine rijdend kwam ze als 1e over de finish bij de meisjes. Een perfecte race gereden met een mooie podiumplek.

En onze laatste deelnemer uit de ambi groep in categorie 7: Halit Izci mocht zijn 1e keer op Dirty Hill laten zien wat hij kan. Zwoegend en puffend in de top 20 bleef hij overeind. In de laatste ronde nog even aanzetten en aanhaken met een mooie sprint als 27e over de finish.

Met deze mooie uitslagen kunnen we echt heel blij zijn. Dankjewel Ambi groep voor jullie inzet en top gereden wedstrijden.

En ook dank aan ouders familie en  vrijwilligers voor de fijne dag.