Dames in WCS competitie Verrebroek (B)

Dames in WCS competitie Verrebroek (B)

Deze week stonden er veel koersen op het programma, waaronder 2 koersen uit de WCS competitie.

Vrijdag 19 mei stonden we aan de start in Verrebroek, België. Een rondje van 8,5 km en totale afstand van ongeveer 100 km. Yonna, Anouk, Amanda, Mariska, Eva en Estelle stonden aan de start. Het warme weer en smalle wegen maakten de koers lastig. Er werd in het begin al flink gekoerst, het doel van Yonna en Estelle was dan ook om er een harde wedstrijd van te maken en bij de tussensprints steeds  door te trekken om zo een kopgroep te forceren. Het lukte beide om dit een keer te doen, helaas bleven die groepjes niet weg. 

Het doel van Anouk was om in de sprint bij de eerste 5 te zitten, helaas moest ze de koers vroegtijdig verlaten met rug problemen. Amanda, Eva en Mariska gingen in het begin goed mee, door de smalle wegen vonden zij het lastig om goed naar voren te komen. Genoeg leermomenten om mee te nemen naar de andere wedstrijden. 

Uiteindelijk ontstond er nog een kopgroep van 4 rensters waar niemand van ons bij zat. In goed overleg hadden Yonna en Estelle besloten om voor de sprint te gaan. De kopgroep werd terug gepakt dus werd het een massasprint waar Estelle 18e werd en Yonna 44e, ondanks een flinke slag in haar wiel.

 

Geen evenementen gevonden!
Meer laden