Top wedstrijd jeugd mtb’ers bij LJC Arkel

Afgelopen zaterdag 13 mei was ons terrein decor voor de 7e  wedstrijd in de Landelijke Jeugd Competitie dit seizoen. Onder een stralende zon werd er in 7 categorieën gestreden voor de mooiste uitslagen. Er was weer een uitdagend parcours uitgezet met climbs, jumps en rocks voor de mtb jeugd uit heel Nederland.

Onze ambi groep was met 20 mountainbikers aanwezig om te laten zien wat ze kunnen op eigen terrein. En ja hoor dat was een genot, aangemoedigd door ouders, broertjes, zusjes en  familie reden onze jeugdleden een mooie wedstrijd.

Een kort verslag van alle categorieen:

In C1 kwamen onze jongste jeugdleden Anna Knip en Hugo van Wijngaarden aan de start. Na het eerste fluitsignaal reden ze goed mee en jumpten als echte bikertjes over de schans. De klimmetjes gingen goed en na 2 ronden mocht Hugo als 3e juichen en zijn prijs op het podium ophalen. Anna reed zo leuk haar eigen wedstrijd en kwam als 8e over de streep.

In C2 waren de spanningen al af te lezen op de gezichtjes van Zoë van Waardenburg, Sven Mastenbroek en nieuwkomer Ties Versluis. Een mooi geel treintje passeerde de finish met een absolute 2e plek voor Zoë bij de meisjes, echt een topper. Zeker ook voor Sven Mastenbroek die als 4e jongen de streep passeerde en samen met Ties Versluis, als 5e, echt laten zien dat ze met plezier ver kunnen komen. Met op de 10e plek Laurens van Duijn die zijn eerste wedstrijd reed en wellicht in de ambi groep  verder wil.

De kop was er inmiddels wel af en in C3 stonden 2 nieuwkomers aan de start. Jefta Schild uit Hardinxveld en Winke van de Streek uit Ottoland hebben hun debuut in de LJC. Samen met Zeb Mesker maakten ze er een leuke strijd van. Winke en Jefta starten achteraan maar lieten zich niet verassen en reden zomaar naar een 8e plek voor Winke bij de meisjes en  Jefta  met een 12e plek bij de jongens. Zeb kent zijn kracht en reed een mooie wedstrijd, zijn jumps  brachten hem naar een 6e notering.

Nog voor de pauze mochten 5 JvA mtb’ers in C4 hun klasse laten zien. Willem van Wijngaarden, Sem Knip en nieuwkomers Jaylani van de Wiel Agnes Koorevaar en Hugo Koster stonden klaar aan de start streep. Na het fluitje van de jury maakte de spanning plaats voor kracht op de pedalen. Mooi om te zien hoe deze gele Arkelse brigade er tegen aan ging. Ze bleven dicht bij elkaar en in de laatste ronde gaven ze hun positie niet meer weg. Met flink bezwete gezichten werd de finish gehaald. Willem als 12e, Sem  14e, Hugo 15e en Jaylani 19e bij de boys. Agnes met een 11e plek bij de meisjes. In deze sterke leeftijdsgroep hebben ze echt top gereden, van de nieuwkomers horen we dat het naar meer smaakt om wedstrijden te rijden.

In de pauze werd een deel van het parcours omgebouwd en attractiever gemaakt voor de laatste 3 categorieën.

In C5 een andere gele trein aan de start. Max van Kolfschoten, Niek Wolthuis en Myliam Kapel zijn echte toppers in deze leeftijdsgroep. Myliam wilde snel klaar zijn want hij werd verwacht op een feestje, nou dat deed hij ook en met een 5e plek reed hij echt top, hij hield steeds Max in het vizier die nu eens zonder pech echt een topwedstrijd reed.  Max op zijn beurt liet er geen gras over groeien oftewel zijn sterke jumps hielpen hem aan de 3e plek op het podium. Niek reed daar tussen maar had onderweg last van een haperende versnelling waardoor hij snelheid verloor en in de 3e ronde af moest stappen. Jammer maar volgende keer beter zei hij.

In C6 nog een topper aan de start, voormalig NK kampioen Isis Versluis, de hele week op het parcours getraind om weer te vlammen. Vanaf de vierde startrij reed ze in de startronde naar de top 5. Met schroeiende sprints bleef ze in het spoor van nr 1 en mocht ze de 2e prijs ophalen, top gereden hoor.

En dan de laatste categorie, C7. In het gele tenue van de club reden Halit Izci, dit seizoen nieuw in de ambi groep en strijdend voor zijn plekje  kwam hij als 19e over de streep, moegestreden en met een medaille zeer tevreden. de andere gele rijder is Andreas van de Streek. Na een flitsende start maakte Andreas zijn punt wel duidelijk een top 3 notering moest er komen. Lange tijd reed hij goed mee vooraan, echter door een val van een voorligger moest hij een uitwijkbeweging maken en kwam ten val. Opstappen en doorgaan ging goed maar met de tempowisselingen had Andreas het even zwaar en raakte buiten adem na een flinke inhaalslag waardoor hij moest stoppen .Jammer maar laat hij zien er echt wel bij te horen.

Nadat de laatste renner over de finish kwam en de prijzen uitgereikt, werd in snel tempo het terrein opgeruimd. Met inzet van vele vrijwilligers is deze dag weer tot een succes gemaakt.

De jeugdcommissie bedankt dan ook de ambi ouders, vrijwilligers, EHBO, sponsors en knwu jury voor een ongelooflijk mooie LJC.