Elite en beloften rijden de omloop van Simpelveld | Clubcompetitie

Elite en beloften rijden de omloop van Simpelveld | Clubcompetitie

Zondag 14 mei stonden de Elite en beloften aan de start van de tweede clubcompetitie wedstrijd. De omloop van Simpelveld. Met Casper in de leiderstrui van de clubcompetitie nadat hij met een machtige demarrage in de slotkilometer de Zuiderzeeronde op zijn naam had weten te schrijven vorige maand. Aan ons de taak om zijn leiderstrui te verdedigen en een mooi resultaat neer te zetten deze prachtige koers in het prachtige Zuid-Limburg.

Aan de start namens Jan van Arckel: 

Door de goede resultaten de afgelopen weken waren de verwachtingen hooggespannen. Er waren immers mooie resultaten geboekt in de Nummer 1 Limburg Trofee door zowel Jens als Casper en Peter. Vanuit het peloton werd er dan ook naar ons gekeken. 

Vooraf was de doelstelling het verdedigen van de leiderstrui en minimaal 3 renners bij de eerste 30, voor de zo belangrijke punten in het ploegenklassement. Als persoonlijk doel wilde Casper een vervolg geven aan zijn overwinning in de Zuiderzeeronde. 

Al vroeg in koers ging Jens op avontuur met Willebrord Wil Voorruit – renner Van der Lee en met Mathijs Loman van TWC de Kempen. Op zo’n 90km van aankomst hadden ze een voorsprong van 1 minuut. In het peloton moesten daardoor andere ploegen het werk doen, wat gunstig was voor ons. Met de 1 kilometer lange klim van de Hulsberg is de omloop van Simpelveld één van de zwaardere wedstrijden in de clubcompetitie. Liefst 21 keer moest de Hulsberg bedwongen worden. Zeker tegen het einde van de koers lopen de benen dan helemaal vol.

Op het moment dat Casper met een achtervolgende groep de kop naderde moest Jens zijn medevluchters laten gaan. Maar er zaten nog steeds twee JvA renners vooraan in koers. Peter volgde daar vlak achter en in het peloton volgden Siep en Gijs. Serginho had de strijd helaas moeten staken. 

Vlak achter de kopgroep van 3 kwam AGU-Clubcompetitie leider Casper als vierde binnen en hij behoudt hiermee de leiding in het klassement! “Ik kon me de hele koers redelijk sparen en in de laatste 10km wilde ik nog graag van voren komen. Misschien ben ik iets te laat gegaan, dat is een kleine telleurstelling. Het is wel mooi dat ik mijn trui met succes heb verdedigt”. Aldus Casper tijdens een interview.

Peter en Jens werden uiteindelijk nog knap 14e en 15e. Hiermee wisten ze, met 3 renners in de top15, mooi punten binnen te slepen voor het ploegenklassement. Met een stijging van plek 7 naar plek 4 als resultaat! Doelstellingen dus keurig gehaald. 

In het peloton konden Siep en Gijs zich ook handhaven en hiermee behoorden ze tot de 59 gefinishte renners. Een knappe prestatie dus wederom. 

Tot de volgende koers! 

Foto’s: Sportfoto.nl

Geen evenementen gevonden!
Meer laden