Elite en beloften rijden de Ronde van Overijssel | Holland Cup UCI 1.2

Elite en beloften rijden de Ronde van Overijssel | Holland Cup UCI 1.2

Afgelopen zaterdag 6 Mei stonden onze renners aan het vertrek van één van de oudste wielerklassiekers van Nederland. De Ronde van Overijssel. De 69e editie van deze wedstrijd werd verreden in het kader van de Holland Cup. En net als de AWM een profkoers in de categorie UCI 1.2. 

https://www.rondevanoverijssel.nl/

Het parcours slingert zich door Overijssel. De wedstrijd heeft een lengte van 200km. Onderweg komen de renners de Kuiperberg, Lemelerberg en de Holterberg tegen. Een prachtige omgeving om in te koersen. De omstandigheden waren barmhartig. Weinig wind, maar dat maakt wel een zenuwachtige koers. 

De koers werd 160km gecontroleerd door de grote continentale ploegen. De finale werd geopend door een aantal straffe demarrages van o.a. Jens en Casper. Maar deze werden allen terug ingerekend door het peloton waardoor het zou uitlopen op een massasprint. 

Helaas was er op 2,5km van de meet een valpartij waarbij Jens en Peter betrokken waren. Ze kwamen er gelukkig zonder al teveel kleerscheuren vanaf. 

In de sprint wist Casper zich nog knap als 14e te plaatsen. 

Coen Vermeltfoort schreef voor de tweede opeenvolgende keer de koers op zijn naam. 

Casper 14e, Jens 56e, Peter 60e

Foto’s: Sportfoto.nl 

Geen evenementen gevonden!
Meer laden