Elite en beloften rijden de Nummer 1 Limburg Trofee | Topcompetitie

Elite en beloften rijden de Nummer 1 Limburg Trofee | Topcompetitie

In het kader van de topcompetitie werd op 7 Mei de Nummer 1 Limburg Trofee verreden. In het verleden heette deze koers de Ton Dolmans Trofee, maar sinds dit jaar omgedoopt naar de Nummer 1 Limburg Trofee. Deze naamsverandering moet, volgens de organisatie, gaan leiden tot een een grotere naamsbekendheid en een duidelijkere positionering richting sponsoren, betrokkenen, overheden, sporters en toeschouwers.

Het was een wedstrijd over 194km, verdeeld over 7 rondes. En een wedstrijd in Limburg betekent ook vrijwel automatisch dat er voor Nederlandse begrippen veel hoogtemeters op het menu staan en zo ook in deze wedstrijd. Per ronde moesten de renners afrekenen met de Slingerberg, het Moorveld, de Dennenberg en de Snijdersberg.

Na een korte neutralisatie werd er vanuit stilstand gestart. In de allereerste ronde werd de lont al in het kruitvat gestoken. Vanwege het zeer hoge tempo moest Casper ondervinden dat er in deze eerste ronde dus ook geen ruimte was voor mechanische pech. Halverwege de Dennenberg viel zijn ketting naast het binnenblad en Casper werd gedwongen om af te stappen. Dit werd gezien door Delano en deze twijfelde geen enkel moment om ook te stoppen. Na Casper geholpen te hebben en hem op gang te hebben geduwd betekende dit jammer genoeg wel het einde van Delano’s eigen wedstrijd. Na een korte en krachtige achtervolging wist Casper weer terug te komen, maar toen bleken de vogels al gevlogen.

Op de Snijdersberg wist Jens zichzelf samen met nog 6 andere los te maken van de grote groep en zij reden in een streep naar 15 eerder ontsnapte renners toe. Dit bleek al snel de definitieve slag te zijn. Ronde voor ronde werd deze groep verder uitgedund totdat er bij het ingaan van de laatste ronde nog maar 11 man van voren over bleven. Jens bleek het koersen in Limburg nog niet verleerd te zijn, kon tot diep in de finale wedijveren met de sterkste renners en wist beslag te leggen op een zeer knappe 7e plaats in de einduitslag.

Enkele minuten daarachter waren het Peter, Casper en Kelvin die zich probeerde te mengen. Ondanks diverse pogingen slaagden zij er jammer genoeg niet in om in een achtervolgende groep terecht te komen. Ondertussen probeerde Gijs zo lang mogelijk aan te klampen om zodoende meer ervaring op te doen in een koers als deze. In de laatste ronde hoorde Kelvin het publiek vanaf de kant roepen dat een top 30 notering echter nog altijd mogelijk was en dus waren er ook nog altijd punten te verdienen voor het algemene klassement van de Topcompetitie. Het was Casper die op de laatste keer Snijdersberg aanviel, maar helaas niet wist weg te komen. Vlak na de afdaling was het echter Peter die met een late uitval wel wist weg te rijden bij het peloton en zo naar een verdienstelijke 27e plek koerste. Daarachter wisten Kelvin en Casper nog 38e en 47e te worden. 

 

Foto’s: Sportfoto.nl 

Geen evenementen gevonden!
Meer laden