E/B rijden de Fokker Slag om Woensdrecht

E/B rijden de Fokker Slag om Woensdrecht

30 april was het tijd voor de eerste editie van de Fokker slag om Woensdrecht.
Een wedstrijd over 166 kilometer, bestaande uit 7 omlopen van 23km, met een kasseistrook van 1800 meter en een kasseien klim van zo’n 200 meter.

Koersdirecteur is oud profrenner Moreno Hofland en samen met Brabantse Wal Wielerevents hebben ze deze prachtige nieuwe klassieker op de kalender weten te zetten. En dan ook nog eens in de topcompetitie. https://www.slagomwoensdrecht.nl/  

Hoofdsponsor Fokker heeft een unieke startlocatie beschikbaar gesteld. De vliegbasis van Woensdrecht.

Het startschot viel om 14:00uur.
De start was een beetje rommelig, maar na een neutralisatie van ongeveer 6 kilometer werd de koers vrij gegeven. We mochten gaan beginnen.

Het was een lastige koers met veel draaien en keren, maar dat was geen probleem voor de mannen van Jan van Arkel die zich goed voorin konden mengen met de andere renners. Helaas was Bram in de eerste ronde betrokken bij een grote valpartij, maar kon nog terugkeren naar peloton. Daar moest hij toch de strijd staken door een heftige bloeding op zijn rug, en naar later bleek een scheurtje in zijn elleboog.

Er waren verschillende uitlooppogingen waaronder een keer Jens met Lars Boven (Jumbo Visma), uiteindelijk werd Jens als laatste teruggepakt. Ook een mooie kopgroep met daarin o.a. Casper mocht niet wegblijven.

Met nog ongeveer 10 km zat alles weer bij elkaar en werd het uiteindelijk een massasprint waar Casper van der Woude een mooie top tien plaats behaalde (9e). De rest van de JvA renners finishten in of net na het peloton.

Casper 9e, Peter 42e, Jens 67e, Siep 74e, Delano 81e

 

Op naar de volgende koers!

Geen evenementen gevonden!
Meer laden