Zomercompetitie – De kop is er af

Zomercompetitie – De kop is er af

In Lexmond gebeurde het afgelopen zaterdag. Onder zeer natte omstandigheden reden de startklasse renners hun rondjes om de kerk. Met een veertigtal deelnemers, waarvan de helft afkomstig uit onze regio werd er ondanks de nattigheid flink doorgereden. 

Want, nadat Goof Tukker reeds het na een ronde voor gezien hield, ontstond er al snel een breuk. Met ongeveer twee gelijkwaardige groepen, en een drietal renners daar weer achter werd het eerste deel van de koers afgewerkt. Een aanval links en rechts, een sprintje voor de premies, maar met name gecontroleerd door de bochten was het beeld tot dan toe.

Opvallend was het werk aan kop van Sander Spoolder en Dirk-Jan Verspuij, maar ook bekende namen zoals William Westerlaken, Daan Burggraaf, Gert Jan Eskes, Maarten Molenaar, Niels Bongers staken hun neus regelmatig aan het venster en reden gecontroleerd mee in de kopgroep. Met nog flink wat ronden te gaan vond Sander het wel genoeg geweest, en samen met Mathijs de Groot uit Utrecht wisten zij, na een aantal ronden op 10-20 seconden voorsprong te hebben gereden, een beslissend gat te slaan. 

Nadat de achterblijvers (inclusief dus de tweede grote groep) uit koers waren genomen kon de finale ingeluid worden. Sander Spoolder wist de klus sterk af te maken en kwam met royale voorsprong als oppermachtige winnaar over de streep, gevolgd door de nummer twee Mathijs de Groot. 
Maarten Molenaar, die nog flink ten val kwam na de finish, probeerde nog weg te rijden uit het overgebleven peloton, maar zag zijn poging stranden in de finishstraat. Gert Jan Eskes, die naar zijn zeggen comfortabel had gekoerst, ging voor plaats drie, maar werd op de streep net geklopt door Arno Hartog (zie foto). 

De kop is er af en bekende en nieuwe namen prijken op de uitslagenlijst. De volledige lijst is terug te vinden op de site van de KNWU 

Voor het klassement van de Zomercompetitie tellen de renners uit de regio mee, en ziet de lijst er na deze eerste wedstrijd als volgt uit:

Naam: Woonplaats: Punten:
Sander Spoolder Giessenburg 25
Arno Hartog Giessenburg 23
Gert Jan Eskes Streefkerk 19
Dirk Jan Verspuij Hoog Blokland 17
Daan Burggraaf Hoog Blokland 15
Maarten Molenaar Ameide 14
Edwin de Ruijter Giessenburg 13
Bart de Groot Schoonrewoerd 12
Geert Minkema Schoonhoven 11
Thomas van Oort Hoornaar 10
William Westerlaken Schoonhoven 9
Rene van Vugt Giessen 8
Martin van der Ham Groot-Ammers 7
Jan Bassa Goudriaan 6
Kaj du Prie Leerdam 5
Michiel van Atten Nieuwpoort 5
William de Graaf Nieuwendijk 5
Ton van Lopik Gorinchem 5
Govert Tukker Schoonhoven 5

Volgende wedstrijd: Omloop van de Biesbosch. 13 mei 16:30 voor de startklasse. Ook startgelegenheid voor de funklasse.

> foto’s

 

Geen evenementen gevonden!
Meer laden