DE ronde van Lexmond | Elite en beloften

DE ronde van Lexmond | Elite en beloften

Zaterdag 22 april werd de wielerronde van Lexmond verreden. Een thuiswedstrijd, en daarmee rood omcirkeld in de agenda van de renners.

Er is een volledig voorprogramma aan vooraf gegaan. Van een Wielercafe met Erik Breukink als gast een week voordien, een fietstocht voor jong en oud, een dikke bandenrace op vrijdag avond tot op de dag zelf een wedstrijd voor renners met een startlicentie, sportklasse en hummeltjesrace. De organisatie pakt uit. Wat een schitterend programma.

En alles in opbouw naar het spektakelstuk. De wedstrijd voor de elite en belofte renners. We stonden met een heel peloton geelhemden aan de start. 16 om precies te zijn! Dan ligt de druk om koers te maken, te controleren en het uiteindelijk af te maken volledig op onze schouders

Bon!
Het koersverloop.

Aan de start dus bijna alle elite en belofte renners, voor een koers van 80km. Mede omdat dit weekend geen klassieker op het programma stond.

Voor het eerst voegde ook Peter Moore zich bij het team. Peter is een Amerikaanse renner die dit seizoen voor ons rijdt om ervaring op te doen in Nederlandse en Belgische koersen. Welkom bij JvA! Peter maakte ook een goede indruk en was veelvuldig aan de voorkant van het peloton te zien.

Een ontsnapping was onder de omstandigheden niet te doen. Het was oppassen door het miezerige weer en wind stond er niet veel.
Ondanks dat probeerde al onze renners wel 1 of meer pogingen, maar een enkele bleef maar korte tijd een aantal seconden voor.
Interessant om te zien waren de sprints om de premies en de leidersprijs. Casper en Jens waren lang om deze leidersprijs in gevecht, maar uiteindelijk trok Casper aan het langste eind. Een premie voor 3x achter elkaar als eerste over de finish te komen ging ook naar Casper.
Dit omdat Casper en Delano een aantal ronden een kopgroep van ongeveer 5 man wisten te creëren, op die manier kon Casper mooi 3x als eerste de streep passeren.

En dan gaan we de finale in! Met de zo bekende trompet van Rein van den Broek, die Tarantuella door de speakers blaast. Dan wordt iedereen nerveus. 

Noël probeert het met een vlammende demarrage net na start finish, maar hij kon niet wegblijven. Pech was er voor Niels en Lennart, die beiden sterk waren maar onfortuinlijk lek reden. Uiteindelijk kon het niet uitblijven dat het een massasprint werd. Casper maakte er een lange sprint van en bleef op de macht het peloton voor. Delano sprintte met een 7e plek ook naar een top 10 notering.

De volledige uitslag:

1. Casper
7. Delano
12. Kelvin
15. Siep
21. Simon
22. Ruben
25. Noël
27. Serginho
31. Peter
36. Bram
38. Jesper
42. Gijs
43. Jens
56. Lennart
Dnf Niels
Dnf Bart

>> foto’s

Geen evenementen gevonden!
Meer laden