E/B rijden de Arno Wallaard Memorial

E/B rijden de Arno Wallaard Memorial

Arno Wallaard memorial UCI 1.2 profkoers. De AWM neemt deel aan de Holland cup.

De Holland cup is een competitie van zes Nederlandse UCI wedstrijden. Hier wordt doorbrekend wielertalent ontdekt. De deelnemende wedstrijden zijn te vinden op: https://hollandcup.cc/

Onze renners en begeleiding tijdens de AWM:

Wat een wedstrijd! Prachtig. Wat hebben we genoten. Een koers zoals deze. Die vind je nergens. Alleen bij ons in de polder. Het levert schitterende beelden op! Als toeschouwer langs de kant voel je de nervositeit van het peloton wanneer ze langs razen. Bij het opdraaien van de Lekdijk bij Lexmond waar het direct in stukken uiteen geslagen wordt. Met 60km/h, windje schuin in de rug, ze hebben er zin in.

De koers is 188,6km lang. Waarvan 1 grote ronde van 88,6km. Daarna een ronde van 70km en nog 5 plaatselijke rondes van 6km.

Het startschot wordt gegeven door Piet Rooijakkers, een oud ploegmaat van Arno Wallaard ten tijde van zijn overstap naar Skil Shimano. Met Aco en Frieda Wallaard aan zijn zijde. Wat moet het een bijzondere dag zijn voor de familie Wallaard. Iedereen zijn gedachten gaan naar Arno. Of je hem nu gekend hebt of niet. De mooiste polderkoers, voorheen bekend als de omloop van de Alblasserwaard, draagt sinds 2007 zijn naam. De naam van Arno gaat van mond tot mond. Overal in de wielerwereld wordt zijn naam genoemd. Prachtig om op deze manier de herinneringen aan hem levend te houden.

De koers is vanaf 15:30 live te volgen op Eurosport. De live beelden zijn volledig terug te kijken op youtube; https://www.youtube.com/watch?v=2h-_hxfIBeI

 

KNAL. De start!

Na de start volgt een korte neutralisatie. Deze duurt normaal tot op de kanaaldijk, maar door wat kleine valpartijen en materiaalpech wordt de koers pas 2km voor Schoonrewoerd vrijgegeven. En direct gaat het spel op de wagen. Het peloton gaat op een lang lint en nog voordat we voorbij Schoonrewoerd de diefdijk op draaien zijn er al renners in de achtervolging. De mannen van JvA rijden nog goed van voren. Parcourskennis is een groot voordeel.

Richting de dijk bij Lexmond gaat het peloton op de smalle wegen in stukken. 1,2,3,4,5 groepen. Op de Lekdijk waar de snelheid naar de 60km/h gaat is het alle hens aan dek. Casper zit goed van voren in de tweede groep. Lennart, Delano en Kelvin zitten netjes in de derde groep. En zo gaat het continu door. Groepen smelten samen en worden weer uiteengeslagen door de harde wind.

Bij de eerste doorkomst na 88,6km is er een samensmelting van de eerste en tweede groep met daarin Casper. Op 20seconden daarachter zijn ook de derde en vierde groep samengesmolten met daarin de rest van onze mannen. Met uitzondering van Niels. Hij was betrokken bij een valpartij en heeft de koers op dat moment al verlaten.

De twee grote groepen smelten niet lang daarna samen, maar dat is van korte duur. Er ontstaan wederom waaiers met Casper in de eerste waaier van ongeveer 15 man, wat bijzonder knap is gezien de samenstelling van enkel prof renners.

In de tweede waaier vinden we Kelvin, Lennart en Delano terug. Dit is een grotere groep van zo’n 30 renners. Zo razen we naar de tweede doorkomst waarna nog 5 finalerondes wachten van 6km. De afstand tussen de twee groepen loopt verder op en bij de eerste doorkomst is er een verschil van 3 minuten met de tweede grote groep in koers. De derde en laatste groep in koers komt door op 4.50minuten en deze wordt uit koers gehaald. Hierin zitten Noël en Simon. Einde koers na 160km.

Met een kopgroep van 18 met daarin Casper gaan we dus de finale in. Op 23km van de aankomst rijdt de Deen Rasmus Bogh Wallin weg en hij pakt een voorsprong van maximaal 30sec. Heel knap weet hij stand te houden tot de meet!

Casper komt als 14e over de meet en is hiermee ook de beste clubrenner. Een bijzonder knappe prestatie in deze omstandigheden en met dit deelnemersveld.

In de tweede groep finishen Delano 32e, Lennart 34e en Kelvin 48e. Ook dit zijn uitzonderlijke prestaties in deze loodzware koers! Knap gereden.

In de top10 zien we uiteindelijk 7 verschillende nationaliteiten! Dat is nog eens een internationaal deelnemersveld. De gemiddelde snelheid van de winnaar is 44,5km/h.

We kunnen terugkijken op een schitterende koersdag. Onze dank gaat uit naar de organisatie van de Arno Wallaard Memorial. Met recht de mooiste polderkoers te noemen. De professionaliteit spat er vanaf.

Tot de volgende koers!

 

Volg onze mannen ook op Insta; janvanarckel_eb

Foto’s: Herberthuizer.com 

Foto’s van Jan de Bruin: >> foto’s

Geen evenementen gevonden!
Meer laden