E/B Omloop van de Braakman

E/B Omloop van de Braakman

Op 8 April 2023 is een deel van de Elite/beloften delegatie van GRC Jan van Arckel afgereisd naar Philippine (Zeeuws-Vlaanderen) voor de Omloop van de Braakman, een wedstrijd bestaande uit 1 ronde van 45.7km, 1 ronde van 47,7km, 2 ronden van 31.9km en 2 ronden van 10.2 km uit het programma van de Schwalbe Topcompetitie die zich kenmerkt door de vele kasseienstroken (23 in totaal) die het peloton voorgeschoteld krijgt.

Delano, Stefan, Noël, Serginho, Brent en Ronald waren de renners die Jan van Arckel gingen vertegenwoordigen in deze omloop met bijnaam “hel van het zuiden”. Rob en Robbie zaten in de volgwagen als ploegleider en mechanieker, Bram was mee voor de verzorging van de renners.

Met een graad of 13, een noordoosten winkracht 2 a 3 en geen kans op regen waren er ietwat verzachtende omstandigheden voor deze taaie omloop met deelnemers van hoog niveau.

Doel was om zoveel mogelijk van voren te zitten en uiteindelijk zoveel mogelijk renners aan de finish te krijgen. Na de neutralisatie werd het al snel onrustig in het peloton maar alle renners konden zich goed van voren houden. Delano had rond de 25km een schuivertje maar kon de wedstrijd gelukkig weer hervatten ondanks een kapotte knie en enkel.

Door de regen van de dagen ervoor lagen er nog veel plassen naast en op de kasseistroken wat het zeer verraderlijk maakte in de bochten naar de stroken toe en opletten geblazen bij het zoeken naar wat comfort op de rand/naast de stroken.

In de eerste ronde reed er een kopgroep van 8 man weg, dit bleek de beslissende ontsnapping met daarin de uiteindelijke winnaar. Omdat ploegen Beat, Volker-wessels, Allinq, Metec allemaal een mannetje mee hadden werd het peloton door deze ploegen gecontroleerd. Na 125km werd er net voor en op de kasseistroken op de Timmermansweg en Smokkelweg flink doorgetrokken van voren en ging het op de kant met als resultaat dat het peloton in meerdere stukken brak en niet meer is samengesmolten.

De renners van JvA zaten verspreid in deze groepen en zijn zo ook over de meet gekomen met een keurige 14e plaats voor Stefan, Noël 68e, Serginho 81e, Ronald 92e. Brent en Delano na bijna volledige koers te hebben gereden uit koers gehaald bij ingaan van de 2 kleinere ronden. Al met al een goed optreden van de gehele ploeg. Voor sommigen is het even uitpuffen om vervolgens weer om te schakelen naar de voorbereiding van de Arno Wallaard Memorial die a.s zaterdag 15 April op het programma staat.

 

Geen evenementen gevonden!
Meer laden