Dames in de Zuiderzeeronde Dronten

Dames in de Zuiderzeeronde Dronten

Op zaterdag 8 april stonden we aan de start van de Zuiderzeeronde; de openingswedstrijd van de Topcompetitie. Omdat er een open inschrijving was konden we maar liefst 12 rensters opstellen. We hadden daarmee de grootste ploeg van het peloton.
Bij de ploegenvoorstelling werden we door de speaker eerst niet herkend in onze nieuwe kleding. Daarop volgde een compliment over het vernieuwde design van het Jan van Arckel tenue.

Omdat er weinig wind stond, en het parcours vrij smal was, beloofde het een hectische wedstrijd te worden in Dronten. En dat werd het ook. Door twee grote valpartijen in de eerste 2 kilometer van de wedstrijd was het peloton al heel snel in twee stukken verdeeld. Estelle, Mariska en Paulien zaten mee in het eerste deel van het peloton.
Sarah en Anouk waren zelf betrokken bij de valpartijen in de beginfase. Gelukkig konden zij, net als de andere zeven JvA rensters, aansluiting maken bij peloton 2.

In peloton 1 reden Paulien en Estelle goed mee in de groep. Mariska zat na 30km achter wederom een grote valpartij. Zodoende kwam Mariska uiteindelijk ook in peloton 2 terecht.

Estelle en Paulien konden zich wel tot de finish staande houden in het eerste peloton. De eindsprint begon Paulien strijdvaardig voorin. Ze had zich alleen verkeken op de lange sprint en de tegenwind. Zo zakte zij terug naar plaats 22. Estelle zat tactischer gepositioneerd en kwam binnen op een mooie 16e plek.

Peloton 2 heeft 110km lang het eerste peloton voor zich zien rijden. Er was een goede samenwerking in de groep, waarin vooral Yonna en Inez veel krachten stopten. Helaas kon desondanks de aansluiting met peloton 1 niet worden gemaakt. In peloton 2 zou daarom gesprint gaan worden om plek 36.

Ook peloton 2 werd niet gespaard voor nieuwe valpartijen. Door de chaos moesten Hanneke en Tessa de groep laten gaan. Zij konden door de krappe tijdslimiet de wedstrijd dan ook niet uitrijden.

In de eindsprint van peloton 2 kwam Anouk als vijfde over de streep. Zo pakte zij plek 40. Daarachter finishten Hannah en Eva op plek 45 en 47.

Na afloop overheerste bij de meeste renners een gevoel van frustratie, omdat zij in de eerste 2 kilometer hun kansen op een mooie uitslag al aan zich voorbij zagen gaan. Geluk was deze dag niet aan de zijde van deze rensters. Desondanks was iedereen tevreden over de samenwerking als ploeg. Dat tweede gevoel nemen wij mee naar de komende wedstrijden.

 

Geen evenementen gevonden!
Meer laden