Cape Epic / MTB-meerdaagse in Zuid-Afrika

Cape Epic / MTB-meerdaagse in Zuid-Afrika

The untamed MTB-Race – ja, ze weten daar in het verre zuiden wel hoe ze hun wedstrijd aan de man/vrouw moeten brengen!

Wie de wedstrijd, een proloog en zeven etappes (6 ritten in lijn, 1 team-tijdrit), gevolgd heeft, zal ook wel bevestigen dat superlatieven tekort schieten. Wat een landschap, wat een parcoursen, gewoon schitterend! Maar ook: wat een ‘hardheid’ qua ondergrond, wat veel kilometers en hoogtemeters! En, dit jaar als kers op de taart: wat een modder! Veroorzaakt door overvloedige regen in de 2e helft van de raceweek.

Na een pittige periode, schakelend tussen gezin, werk en sportieve voorbereiding, vertrokken vier deelnemers, verdeeld over twee teams, half maart naar het zuidelijkste deel van Afrika om daar deel te nemen aan de Cape Epic,

Arjen van Dijk en Niels Vink uit Sliedrecht in de amateurcategorie, Wim de Bruin en Lennart van Houwelingen beiden uit Hardinxveld-Giessendam bij de elite/profs, gingen de uitdaging aan!

Het voert te ver om hier dag-voor-dag verslag te doen, dat heeft al uitgebreid plaatsgevonden op sociale media (https://www.epic-series.com/capeepic en https://www.facebook.com/capeepic/ en specifiek over onze regionale sporthelden op : https://www.facebook.com/profile.php?id=100064753444648

Samenvattend kan wel gesteld worden dat beide teams, alle vier de kerels, het uitstekend hebben gedaan. De krachten goed verdeeld over de proloog en daarop volgende 7 etappes. Met een totaaltijd over deze ritten van zo’n 30 à 35 uur… Zuinig geweest met het materiaal, zodat slechts enkele lekke banden en een gescheurde velg voor oponthoud zorgden, goed gegeten en goed gerust… daaruit volgden prachtige daguitslagen. Het resultaat daarvan was dan weer dat Lennart en Wim als 21e eindigden in een deelnemersveld met een hoog percentage wereldtoppers, ondersteund door professionele teams. Hoed af!

Arjen en Niels schopten het tot een 22e plek (van ruim 150 teams) in het amateur veld dat eveneens internationaal gekleurd was.

Geen evenementen gevonden!
Meer laden