Elite/Beloften in Dorpenomloop Rucphen

Elite/Beloften in Dorpenomloop Rucphen

Zondag 12 maart 2023, werd de dorpenomloop Rucphen verreden. Deze UCI wedstrijd telt mee voor de Holland Cup, waardoor er een sterk deelnemersveld aan de start staat.
Om 12.00 werd het startschot gelost. De ochtend begon grijs en grauw, zelfs miezer voor de start, maar na verloop van tijd kwam er heel af en toe een zonnetje door prikken.

Rennersclub Jan van Arckel is met 6 renners gestart; Simon, Jens, Niels, Casper, Serginho en Siep. 

Delano was helaas ziek, dus die was als mental support mee in de ploegleiderswagen. Verder hadden we ploegleider Robbie en mechanieker Casper in de auto.
De donderdag ervoor hadden we online ploegbespreking gehad, hieruit volgde het plan om in de beginfase van de koers gegroepeerd van voren te zitten. Serginho zou zich mengen in de strijd om de vroege vlucht (als die er al kwam) , Jens en Casper zouden zich richten op de aanval richting de finale van de koers.

De koers bestond uit 2 rondes van 60km en 3 rondes van 19km, wat een totaal maakt van 177km.
Met een hoop sterke ploegen aan de start was het niet aan ons om te forceren. Wel was het aan ons om goed van voren te zitten en mee te doen met de wedstrijd, vooral Jens heeft dit supergoed gedaan.

In de beginfase van de koers waren de meeste JvA-mannen redelijk van voren te vinden, na een uur ging het af en toe een klein beetje op de kant en waren de eerste valpartijen. Zo zat Serginho achter een valpartij op een ongelukkig moment en ook bij Niels zat het  niet mee. Rond 50 km in koers brak het peloton in 3 waaiers. In de eerste waaier was alleen Jens vertegenwoordigd, Simon zat in de goede positie maar beleefde geen topdag op de fiets. Siep kon z’n karretje net niet bij de eerste waaier aanhaken en blies zichzelf op voor de 2e waaier. Uiteindelijk kwamen Siep en Simon in waaier 3 terecht. Ondertussen zat Casper in waaier twee. Nadat deze waaier 40km had achtervolgd onder leiding van Volkerwessels sloot deze aan bij de eerste waaier. Dit vormde op dat moment de grootste groep in koers.

Ondertussen sloop er een kopgroep weg en deze reed een tijdje voorop maar werd even later ook weer ingelopen. Rond dezelfde tijd brak de originele 3e waaier in twee stukken, Simon en Siep zaten helaas aan de verkeerde kant van de breuk. Casper reed toen lek en kwam terecht in deze groep. In de voorste groep ging het op de kant en was er een valpartij met aardig wat mannen van de DSM opleidingsploeg, hierdoor splitste de eerste groep ook.

Na +/- 130km moesten Simon en Siep de boel lossen in hun groep. Casper was toen nog druk in de weer, echter werd hij vlak na de finishstreep (met nog twee ronden te gaan) onderuit gekegeld door een andere renner.

Uiteindelijk rijden er drie mannen weg uit deze eerste groep, die mochten sprinten voor de winst.
Jens had nog een moedige poging vlak voor het einde van de koers maar naar eigen zeggen zat er niet veel meer op, toch mooi gestreden (zie foto). Met nog een mooie 41e plaats als resultaat.

Het was een mooie koers, we hebben als ploeg veel geleerd om de volgende koers weer in ons voordeel te laten verlopen!

Foto’s: Herbert Huizer  www.herberthuizer.nl

 

 

 

Geen evenementen gevonden!
Meer laden