Clubavond met nieuwe kleding en sponsors

Clubavond met nieuwe kleding en sponsors

Na een lange periode van voorbereiding was het vrijdagavond  3 maart zover dat Rennersclub Jan van Arckel nieuwe clubkleding kon presenteren. Dankzij een flink aantal sponsors was het mogelijk de leden van nieuwe kleding te voorzien. Er is veel energie gestoken in een heel nieuw ontwerp, waarmee afscheid is genomen van de bekende geel/rood/blauwe kleuren met Rabobank als sponsornaam. De nieuwe kleding is volledig anders met geel van boven en blauwe broek. Ook is de herinnering aan de ridder Jan van Arckel niet vergeten, door de kleuren wit en rood in de details te laten terugkomen.

Op de kleding zijn minstens tien sponsornamen te tellen, zodat de club niet meer afhankelijk is van een of twee sponsors. Pliegersport is blijven staan, de rest is allemaal nieuw.

Zonder andere sponsoren tekort te doen, willen we Van Vulpen Gorinchem speciaal danken voor het beschikbaar stellen van hun pand, alwaar de bijzondere clubavond uitgebreid kon worden gevierd.

Het comité had niets aan het toeval overgelaten. Het pand werd binnen de kortste keren omgetoverd tot een feestelijke omgeving met medewerking van enkele ingehuurde bedrijven en de hulp van vele vrijwilligers.

Er was gezorgd voor een avondvullend programma, waarvan een quiz via Kahoot met vragen over Jan van Arckel en het wielrennen in het algemeen. De aanwezigen werden willekeurig verdeeld in 30 groepen, die er een spannende strijd van maakten. Pas bij de laatste vraag was de winnaar bekend.

De avond werd opgeluisterd met live muziek van trompettist Cees Trappenburg met een zangeres en keyboard speler.

Bram van der Wal en Freek Wallaard waren het middelpunt op het podium en ontvingen diverse gasten voor een interview. Met deze mannen is het nooit saai, succes gegarandeerd.

Hoogtepunt van de avond was uiteraard de presentatie van de nieuwe kleding. Na een inleiding van Freek over het tot stand komen van het nieuwe ontwerp, mochten de renners onder applaus in vol ornaat binnen komen. Een totaal andere outfit, maar iedereen is positief over het resultaat. Alle lof voor iedereen die hieraan heeft meegewerkt en vooral aan de sponsors die dit mogelijk hebben gemaakt.

De bekende columnist Joost-Jan Kool hield een relaas over zijn eerste ervaringen als wielrenner op het clubparcours van Jan van Arckel. Vervolgens kreeg Jeanne Korevaar, onze profrenster bij Liv Racing, een bordje met de tekst: Jeanne Korevaar Klinkers ‘Hier heb ik het afzien geleerd’. Voor Sjoerd Bax is er een bordje met Sjoerd Bax Track ‘Als eerste opdraaien en nooit meer de kop afgeven. Hier begon het’. Ook Fabio Jakobsen werd niet vergeten met: Fabio Jakobsen Bocht ‘De sprint begint in de laatste bocht. Dat heb ik hier geleerd’.  De bordjes zullen op het clubparcours op de juiste locatie worden geplaatst.

Tussendoor werden nog drie oudgedienden in de bloemetjes gezet. Betsie Kroon voor jarenlange trouwe dienst bij de ledenadministratie, Jan de Bruin: 60 jaar lid, 50 jaar clubblad en hoffotograaf. Jan Groeneveld: Animator van diverse wieleractiviteiten in het Land van Altena en de wintercompetitie. Heeft dit jaar weer diverse uitdagingen op de agenda, blijft altijd lachen.

Prettige bijkomstigheid was dat we meteen een Nederlands Kampioen konden huldigen. Serginho Wilshaus is afgelopen week Nederlands kampioen geworden achter de grote motoren. Als jonge belofte renner was hij het hele veld ervaren stayers te snel af. Voor hem geen verrassing. “Ik heb veel getraind en wist dat ik goed was”.

Tegen sluitingstijd kwamen de mannen nog even los toen de band verzoeknummers ging spelen. De verborgen talenten kwamen spontaan naar boven. Binnenkort te verwachten: een concert van mannenkoor Jan van Arckel. Houd de kaartverkoop in de gaten.

We kunnen niet anders zeggen: Het was een fantastische avond. We hebben een prachtige club. We kunnen niet wachten op het zomerseizoen en hopen de nieuwe Jan van Arckel kleuren vaak van voren te zien.

Om te voorkomen dat we iemand vergeten, nogmaals dank aan iedereen die heeft meegewerkt aan deze avond.

Wil je nog eens terugkijken, ga dan naar  >> foto’s

Geen evenementen gevonden!
Meer laden