Vagebondencross – verslag 28-12-2022

Vagebondencross – verslag 28-12-2022

Ik lijk wel gek dat ik hieraan meedoe. En: Ik kom hier nooit meer. Afgraven moeten ze dit stuk van Nederland (Brabantse feedback). Kan dit niet beter half augustus georganiseerd worden? – Zomaar enkele reacties tijdens en na de Vagebonden Cross die plaatsvond op woensdag 28 december.

Als je dit zo leest wijst niets er op dat de 1e editie van de Cross in het Slingelandse polderlandschap een fantastisch gebeuren was. En toch was dat zo! Uniek in z’n soort en met vele breed grijnzende gezichten vooraf en naderhand. Dat grijnzen/lachen was onderweg niet heel erg van toepassing, want mensen mensen : wat was het zwaar!

De overvloedige regenval tot 1 minuut voor de start, het openliggende maisveld, de on-afgemaakte smalle bruggetjes, de rietberg, de boomstammen, en wat er al niet meer aan hindernissen overwonnen moest worden, maakten het de deelnemers niet gemakkelijk!

Gezegd mag worden: er stonden eigenlijk alleen maar échte Vagebonders aan de start. Dappere strijders, zowel jongens als meisjes, de opkomst viel ook 100% mee.

Velen kozen wijselijk voor de vers-van-de-pers geïntroduceerde 1-ronde variant, maar de stoutmoedigen gingen door en maakten ook de 2e ronde van circa 12 kilometer vol.

De snert smaakte daarna uitstekend, alsmede de warme chocomel, en andere (zeer) koude en warme versnaperingen.

Veel dank aan degenen die bereid waren om de catering te verzorgen, om als EHBO-ers stand-by te staan, om als wegenwachter te fungeren, enzovoort.

Respect ook voor de boeren die het aandurfden om hun landerijen beschikbaar te stellen om door een stel uitgelaten Vagebonders zwart ingekleurd te worden.

Prima ook dat er vanuit de organiserende Dikke Banden MTB-groep uit Giessenburg een mooie bestemming gevonden is voor de gulle bijdragen van veel deelnemers. Niet alleen de kosten kunnen zo royaal gedekt worden, met elkaar hebben we er zo voor gezorgd dat er een mooie donatie gedaan kan worden aan de initiatiefnemers van zorgmanege de Elizabethhoeve (in oprichting) in Goudriaan.

Nou je het zegt, het was een Cross, een wedstrijd ook! Velen bleken over opmerkelijk veel ambitie te beschikken om de fraai gekleurde prijzen, te weten sokken, beschikbaar gesteld door Meeuwisse Wielersport, te bemachtigen.

> Uitslagen

> foto’s

 

Geen evenementen gevonden!
Meer laden