MTB Opleidingsteam op Trainingskamp

MTB Opleidingsteam op Trainingskamp

Het JvA MTB opleidingsteam heeft in Rijssen van 18 t/m 20 november een trainingskamp gehad met een groep van 10 jongens vanaf categorie nieuweling tot en met elite.

De woonkamer in Het Kamphuis in Rijssen was groot genoeg om de mountainbikes te bergen en iedereen kon een slaapplek uitzoeken. Er was volop ruimte zodat ieder een plekje kon vinden voor een goede nachtrust. Na de maaltijd op vrijdag werd nog wat gespeeld, gelezen of gehangen en daarna vroeg naar bed, want de volgende dag start de training al vroeg.

Zaterdag stond een duurtraining op het programma. De oudere groep heeft ruimt 80 kilometer gereden op de parcoursen van Holten en Rijssen en de andere groep heeft zo’n 45 kilometer bij een temperatuur van -1 graad, Gelukkig hebben we het tot de terugreis zondagmiddag droog gehouden.

Na de lunch weer klaar maken om naar het Bikepark Salland – Twente te Holten te gaan. Dat was weer een ritje van een dikke 10km heen. We hadden het bikepark voor onze groep alleen en iedereen kon zijn eigen gang gaan met plezier maken op de technische obstakels en tegelijk de vaardigheden op de mtb testen of trainen. De warme chocomelk was zeer welkom onder de koude omstandigheden.

Bij terugkomst in onze accommodatie hebben we heerlijk pasta gegeten, die ging schoon op.

In de avond stond er een presentatie op de planning, gegeven door Rien en ging over training, voeding en rust – iedereen was aandachtig, er werden vragen gesteld en iedereen heeft weer een hoop geleerd.

Zondagmorgen werd er goed ontbeten, een belangrijke bodem om goed je training te kunnen uitvoeren. Aankleden met zorg voor voldoende laagjes, bij -6 graden is dat wel nodig. In het zonnetje nog een groepsfoto en weer naar het parcours voor een blokken training, ondanks de kou heeft iedereen lekker getraind.

Moe maar voldaan weer terug naar het Kamphuis, na een warme douche weer aan tafel voor een gezamenlijke lunch en een evaluatie van het weekend. Het kamp was zeker voor herhaling vatbaar, er wordt nu al uitgekeken naar volgend jaar met misschien nog meer uitdagingen. De bus werd weer volgeladen en de rit naar huis kon beginnen. 

Een hartelijk dank aan Rien en Marieke voor de training, de presentatie en de goede zorgen.

Bedankt voor het gezellige weekend allemaal en op naar de volgende keer.

Silvia en Onno

Een uitgebreidere versie van dit verslag is te lezen in het decembernummer van ons clubblad.

Geen evenementen gevonden!
Meer laden