Wintercompetitie Giessen-Oudekerk 12-11-2022 Verslag

Wintercompetitie Giessen-Oudekerk 12-11-2022 Verslag

Giessen-Oudekerk beleefde zaterdag 12-11-2022 een primeur met de Wintercompetitie van Jan van Arckel. Over de volle lengte van de Torenweg was een parcours uitgezet dat grotendeels over de smalle kaaien liep, afgewisseld met korte stukjes asfalt. Tussen de knotwilgen en de watergangen reden de renners in een typisch Hollands polderlandschap. Het uitzonderlijk mooie najaarsweer werkte mee aan een geslaagde wielerdag. Om het parcours compleet te maken had de organisatie naast de natuurlijke hindernissen nog enkele bruggen gebouwd van steigermateriaal. Het zag er naar uit dat het zwaar zwoegen zou worden over de smalle kaaien, maar bij het droge weer bleek toch dat de hardrijders in het voordeel waren. De vele boomwortels maakten het parcours wel hobbelig, zodat de vering in de mountainbikes goed van pas kwam.

A-klasse (Licentiehouders – 41 deelnemers): Er vormde zich al snel een kopgroep van zes man met Wim de Bruin, Jens van den Dool, Nick Klijn, Ruben Nederveen, Lennart van Houwelingen en Joas Houweling. Opvallende achterblijver was gele truidrager Bart van den Berg die met zijn crossfiets geen goede keuze had gemaakt. Naar het einde toe brak de kopgroep in tweeën en er gingen drie man in de slag om de overwinning. In de eindsprint wist Wim de Bruin ternauwernood Lennart van Houwelingen te verslaan en haalde zijn tweede overwinning op rij. Nick Klijn verzette zich tot het einde maar moest genoegen nemen met de derde plaats. Ruben Nederveen is met zijn vierde plaats tot nu toe de regelmatigste en neemt de leiding over in het klassement.

Uitslag A-klasse: 1. Wim de Bruin (Hardinxveld) 2. Lennart van Houwelingen (Hardinxveld) 3. Nick Klijn (Leerdam) 4. Ruben Nederveen (Hardinxveld) 5. Jens van den Dool (Hoogblokland).

Klassement A-klasse: 1. Ruben Nederveen (Hardinxveld) 2. Tim van Lopik (Gorinchem) 3. Bart van den Berg Wijngaarden).

B-klasse (Recreanten – 68 deelnemers): Na de start vormde zich een groep van acht man met Pieter van der Sluijs, Frans Kleijn, Nijs den Besten, Gerben van Stigt, Thomas Loman, Aart Burggraaf, Ruben Heikoop en Manoah de Groot. De rest kwam al snel op grotere achterstand en mocht op eigen tempo genieten van de prachtige omstandigheden.  Van de koplopers wisten vier man een gat te slaan met de rest. Nijs den Besten deed er alles aan zijn leiderstrui te behouden en wisselde een aantal keren de koppositie met Pieter van der Sluijs. In een spannende eindsprint tussen een groepje achterblijvers kwam Pieter van der Sluijs als eerste over de streep met Nijs den Besten, Frans Kleijn  en Manoah de Groot daar vlak achter.

Uitslag B-klasse: 1. Pieter van der Sluijs (Werkendam) 2. Nijs den Besten (Molenaarsgraaf) 3. Frans Kleijn (Nieuw-Lekkerland) 4. Manoah de Groot (Molenaarsgraaf) 5. Thomas Loman (Langerak).

Klassement B-klasse: 1. Nijs den Besten (Molenaarsgraaf) 2. Pieter van der Sluijs (Werkendam) 3. Gerben van Stigt (Giessen).

B-Masters (Recreanten 45+ – 89 deelnemers): De eerste drie in het klassement namen meteen vanaf de startlijn voorsprong op de rest. Rien van der Dussen, André Huijzer en Pieter Wonink namen het heft in handen en lieten geen twijfel bestaan over hun bedoelingen. Jammer genoeg liep Pieter Wonink zijn ketting eraf en hij moest verder achtervolgen tot aan de finish. Opvallende runner-up was Ron Timmer die vanuit de achterhoede naar de vijfde plaats opstoomde. Van der Dussen en Huijzer hielden elkaar in evenwicht tot het einde met Huijzer als winnaar aan de meet.

Uitslag B-Masters: 1. André Huijzer (Hardinxveld) 2. Rien van der Dussen (Arkel) 3. Pieter Wonink (Hoornaar) 4. Ard Rierveld (Gorinchem) 5. Ron Timmer (Schelluinen).

Klassement B-Masters: 1. Rien van der Dussen (Arkel) 2. Pieter Wonink (Hoornaar) 3. André Huijzer (Hardinxveld).

C-Dames – 18 deelnemers): Bij de dames scoorde Dieke van Wilgen onbetwist drie op een rij. Tot heden is ze in de competitie zonder concurrentie de sterkste. Britt van Stigt werd tweede en Jacobien Viveen kwam als nieuwkomer de derde prijs ophalen.

Uitslag C-Dames: 1. Dieke van Wilgen (Arkel) 2. Britt van Stigt (Giessen) 3. Jacobien Viveen (Woudrichem).

Klassement C-Dames: 1. Britt van Stigt (Giessen) 2. Marieke van Leerdam (Arkel) 3. Jiska Verspuij (Noordeloos).

Uitslag D-klasse (Jeugd 13/14 jr – 21 deelnemers)

Jongens: 1. Darian Groeneveld (Rijswijk) 2. Maurice Verhoeven (Kaatsheuvel) 3. Andreas van de Streek (Ottoland).

Meisjes: 1. Rosalie van Bruggen (Ridderkerk) 2. Annemarie van der Sluijs (Werkendam) 3. Jolien Korf (Leerdam).

Uitslag E-klasse (Jeugd 11/12 jr – 23 deelnemers)

Jongens: 1. Erik Bikker (Rotterdam) 2. Stan Zeelenberg (’s-Gravendeel) 3. Xavier van Geldrop (Rotterdam)

Meisjes: 1. Inke van Houwelingen (Hardinxveld) 2. Mila Prins (Hank) 3. Agnes Koorevaar (Ottoland).

Uitslag F-klasse (Jeugd 9/10 jr – 20 deelnemers)

Jongens: 1. Willem van Wijngaarden (Giessenburg) 2. Jaylani v.d. Wiel (Hardinxveld) 3. Zeb Mesker (Meerkerk).

Meisjes: 1. Nikita Verhoeven (Kaatsheuvel) 2. Marit Elgersma (Waspik) 3. Zoë van Waardenburg (Rhoon).

Uitslag G-klasse (Jeugd 6/8 jr – 30 deelnemers)

Uitslag jongens: 1. Sven Mastenbroek (Rijswijk/NB) 2. Jelte van der Leer (Dongen) 3. Otto Rongen (Tilburg).

Uitslag meisjes: 1. Charlotte van de Graaf (Groot-Ammers) 2. Anna Knip (Alblasserdam) 3. Keet de Ruijter (Hardinxveld).

Dank aan het comité en vrijwilligers voor de uitstekende organisatie.

 

> uitslagen en klassementen

> > foto’s

Geen evenementen gevonden!
Meer laden