Wintercompetitie Noordeloos – Verslag 15-10-2022

Wintercompetitie Noordeloos – Verslag 15-10-2022

Na de tijdrit in de Biesbosch is zaterdag de wintercompetitie van Jan van Arckel voortgezet in Noordeloos. In totaal hebben 291 deelnemers het terrein langs de provinciale weg gevonden. De regen zorgde voor nat gras, wat het parcours extra glad en uitdagend maakte. Het vaste bike parc in het Land van de Verte vormde een integraal onderdeel van de route, dus aan variatie geen gebrek.

A-klasse (Licentiehouders) – 37 deelnemers: Nick Klijn en Wim de Bruin hadden niet deelgenomen aan de tijdrit en moesten dus achterin het veld starten. Bart van den Berg en Ruben Nederveen hadden een goede start en namen de leiding. Ook Luuk Viveen handhaafde zich goed van voren. Nick Klijn zette meteen de achtervolging in en wist zich snel vooraan te melden om het tempo te bepalen.  Ook Wim de Bruin kwam op stoom en zo ontstond er een kopgroep met Nick Klijn, Ruben Nederveen en Wim de Bruin. Nick Klijn was duidelijk de sterkste en reed naar een mooie overwinning in het tenue van het Bassa Team dat eind 2022 de sponsoring gaat stopzetten. Tim van Lopik kon zijn overwinning in de tijdrit met een 11e plaats niet bevestigen en moest de leiding in het klassement overdragen aan Bart van den Berg.

Uitslag A-klasse: 1. Nick Klijn (Leerdam) 2. Ruben Nederveen (Hardinxveld) 3. Wim de Bruin (Hardinxveld) 4. Luuk Viveen (Woudrichem) 5. Bart van den Berg (Wijngaarden).

B-klasse (Recreanten) – 66 deelnemers: In deze klasse maakte maar één renner aanspraak op de overwinning. Nijs den Besten liet er geen misverstand over bestaan. In de gele leiderstrui na zijn overwinning in de tijdrit was hij niet te stuiten en reed van start tot finish aan de leiding. Gerben van Stigt en Ruben Heikoop bleven weliswaar op korte afstand volgen, maar Den Besten verzwakte geen moment en legde met z’n tweede overwinning alvast een stevige basis voor het klassement.

Uitslag B-klasse: 1. Nijs den Besten (Molenaarsgraaf) 2. Gerben van Stigt (Giessen) 3. Ruben Heikoop (Leerbroek)  4. Pieter van der Sluijs (Werkendam) 5. Jurjen de Besten (Molenaarsgraaf).

B-Masters (Recreanten >45 jr) – 85 deelnemers: Deze populaire klasse groeit uit tot de grootste groep deelnemers. Het is dan ook bijzonder leuk om te zien hoe deze ‘oudere jongeren’ met elkaar de strijd aangaan. Hoewel er steeds nieuwe gezichten bijkomen blijken de gevestigde namen nog niet van plan het stokje over te dragen. Er ontstond een aantrekkelijke strijd met aan kop Pieter Wonink, Rien van der Dussen en Bert Pesselse en een volgend groepje met Ard Rietveld, André Huijzer en thuisrijder Jan-Piet Bikker. Halverwege moest Pieter Wonink de leiding afgeven aan Rien van der Dussen en Bert Pesselse was blij met voor de tweede keer een derde plaats. 

Uitslag B-Masters: 1. Rien van der Dussen (Arkel) 2. Pieter Wonink (Hoornaar) 3. Bert Pesselse (Giessenburg) 4. André Huijzer (Hardinxveld) 5. Ard Rietveld (Gorinchem).

C-klasse (Dames) – 15 deelnemers: Bij de dames is het beeld sinds vorig jaar niet veel veranderd. Dieke van Wilgen bepaalde het tempo gevolgd door Noa Stolk. Marieke van Leerdam werd vierde en moest ook Britt van Stigt voor laten gaan. Van Leerdam behoudt wel de leiding in het klassement door haar goede prestatie in de tijdrit.

Uitslag C-Dames: 1. Dieke van Wilgen (Arkel) 2. Noa Stolk (Nieuwendijk) 3. Britt van Stigt (Giessen)

Winnaars Jeugd:

D-klasse jongens: Darian Groeveld (Rijswijk), D-klasse meisjes: Rosalie van Bruggen (Ridderkerk)

E-klasse jongens: Erik Bikker (Rotterdam), E-klasse meisjes: Imke van Houwelingen (Hardinxveld)

F-klasse jongens: Willem van Wijngaarden (Giessenburg), F-klasse meisjes: Nikita Verhoeven (Kaatsheuvel)

G-klasse jongens: Jelle van der Leer (Dongen), G-klasse meisjes: Charlotte van de Graaf (Groot-Ammers).

We mogen terugkijken naar een prachtig evenement met dank aan de organisatie en vrijwilligers.

De volgende wedstrijd vindt plaats in Giessenburg op 5-11-2022.

>> uitslagen en klassement

 

>> foto’s

Geen evenementen gevonden!
Meer laden