Wintercompetitie van start met Biesbosch Tijdrit

Wintercompetitie van start met Biesbosch Tijdrit

Maar liefst 242 deelnemers waren zaterdag naar de Biesbosch getogen om deel te nemen aan de eerste wedstrijd van de wintercompetitie. Het ging om een tijdrit over een afstand van 13,5 km, afwisselend over asfalt en door het gras. Onder de prachtige weersomstandigheden waren de kaden met kortgeschoren gras goed begaanbaar, zodat de hardrijders zich konden uitleven.

De tijdrit telt mee voor het klassement van de wintercompetitie, dus de toon is meteen gezet. De snelste rijders zullen bij de komende wedstrijd in Noordeloos vooraan mogen starten.

De snelste tijd werd in de A-klasse gereden door Tim van Lopik (Gorinchem) die 5 seconden voor bleef op Bart van den Berg (Wijngaarden) met Evan Terlouw (Hoogblokland) als derde op 25 seconden.

Een opmerkelijke uitslag bij de B-klasse (Recreanten): Met vier man bovenaan kraaide Molenaarsgraaf victorie. Nijs den Besten reed de snelste tijd, zijn neef Jurjen den Besten werd tweede en de broers Herbe en Manoah de Groot eindigden in exact dezelfde tijd op de gedeelde derde plaats.

Opvallend was het aantal deelnemers bij de B-klasse Masters. Deze groep ‘oude mannen’ van 45 jaar en ouder is met 75 deelnemers even groot als de A en B klasse bij elkaar. Bij de dames konden we met 16 deelnemers enkele nieuwe gezichten verwelkomen. Dat belooft veel voor het vervolg van de competitie.

Pieter Wonink (Groot-Ammers) was de snelste bij de Masters vóór Jarno van Krimpen (Groot-Ammers) en Bert Pesselse (Giessenburg).

De snelste dame was Marieke van Leerdam (Arkel).

Bij de jeugd zette Brett Timmer (Papendrecht) de snelste tijd neer en Jolien Korf (Leerdam) was het snelste meisje.

De competitie wordt vervolgd in Noordeloos op 15 oktober. De Jeugd start vanaf 11:00 uur, de Senioren gaan vanaf 13:00 uur van start. Vooraf vindt op hetzelfde parcours vanaf 9:30 uur de Draai door de Kaai crossloop plaats.

> uitslagen

> foto’s

Geen evenementen gevonden!
Meer laden