MTB jeugd succesvol op het NK

MTB jeugd succesvol op het NK

Afgelopen zaterdag 24 september was het NK mtb voor de jeugd in Oldebroek. Onze jeugd mtb’ers hebben in alle categorieën meegedaan om de prijzen. Met een zilveren medaille voor Isis Versluis in categorie 5 en Zoë van Waardenburg een bronzen medaille bij de meisjes in categorie 1 werd een mooi NK gereden.

Een verslag van het kampioenschap:

Rond 9 uur stond de teamtent pal aan het  parcours om de  mtb’ers met ouders, broertjes, zusjes en familie te ontvangen. Voor de eerste 4 categorieën was het gelijk al inrijden op een nat parcours. De vroege regen had het parcours behoorlijk nat en best wel glad gemaakt. Nu kwam het echt aan op technische vaardigheden afgewisseld met snelheid. De eerste Arckelse  mountainbikertjes trapten hun spanning weg bij het inrijden. Het was best lastig op de gladde stenen en balken en de bikkels moesten al hun skills gelijk inzetten.

Zo mocht Zoë van Waardenburg namens de gele brigade al direct starten in categorie 1 meisjes 9 jaar. Na een goede start reed ze mee in de top 3, vooral haar technische skills kwamen nu van pas op het mooie parcours van ATB Oldebroek. Ze hield steeds nummer 2 in het vizier en reed heel knap naar de 3e plaats. Op het podium kreeg ze een mooie bronzen plak omgehangen. Top gereden hoor!

En direct in categorie 2 jongens kon Zeb Mesker zijn kunsten laten zien, vooral ook zijn technische tricks kwamen hem van pas. Steeds meerijdend met de eerste 10 kon hij zo zijn rondjes draaien, uiteindelijk met een 11e plek was hij zeker tevreden.

In categorie 3 jongens kon het eerste gele treintje van start. Willem van Wijngaarden en Sem Knip reden heel stoer hun wedstrijd, vooral de jumps van Willem waren leuk om te zien en Sem koos voor een veilige route na een kleine val en trok sterk door in de beklimmingen.

 Zo kwamen zij als 13e  Willem, en 14e Sem, over de finish.

In categorie 4 bij de meisjes en ook bij de jongens stonden er 4 gele mtb’ers in het startvak. Imke van Houwelingen moest als enige JvA mtb’er in deze klasse haar wedstrijd rijden bij de meisjes en de 3 jongens , Max van Kolfschoten Myliam

 Kapel en Niek Wolthuis probeerden een geel treintje te vormen. Max schoot er gelijk vandoor om zo met 4 anderen in de kopgroep te blijven. Niek probeerde aan te haken maar door een beetje technische pech moest hij van de 17e plek terugvechten. Hij maakte er een echte strijd van en mocht als 9e over de streep komen. Echt heel goed gereden hoor. En Myliam kon door zijn jumps aanhaken en met een spurt de 12e plek noteren, ook top gereden. En Max dan… nou lange tijd lag hij op koers voor een medaille echter door een kleine misstap kwam hij als 4e door in de laatste 2 rondes, met de vele aanmoedigingen en een snelle laatste ronde hield hij zijn 4e plek vast, mooi gedaan door hem.

In categorie 5 meisjes alle ogen gericht op Isis Versluis. Zou het lukken om haar 3e titel binnen te halen? Inmiddels was het al een tijdje droog en het parcours lag er goed bij. Dat bleek wel met de start want als een raket ging Isis voorop in de strijd. Met haar rivale immer in haar wiel werd het een mooie strijd. Met vele toejuichingen bleef het spannend tot de 2 laatste rondes. Isis kon in een sprintje net niet aanhaken toen haar rivale voorbij reed. In de laatste ronde spurtte ze nog wel ver weg bij nummer 3 en kon ze zo zeker de 2e plek vasthouden. Een heel mooie wedstrijd gereden door Isis.

In categorie 5 jongens nog zo’n kanjer aan de start: Andreas van der Streek, dit jaar laat hij zien dat het fietsen hem goed vergaat. Nu ook gaat hij met de top 5 op pad en rijdt heel sterk in 3e positie. Onder luide termen van de JvA familie bleef hij strijden en met een 5e plek rijdt hij een mooi kampioenschap.

Dan nog 1 categorie te gaan, een heel sterke groep van 14 jarigen staan er aan de start en hier ook een geel Jan van Arckel treintje: Darian Groeneveld, Rowan van Dalen en Xander van Waardenburg.

Darian reed een mooie constante wedstrijd, bleef steeds in de top 10. Afentoe even zijn rug strekken en weer door, zo hield hij er een mooie 9e plek aan over en kan hij terugkijken op een fijne periode bij de jeugd, hij gaat zeker wel de stap maken naar de nieuwelingen.  Dat geldt ook voor Rowan en Xander, zij werkten er echt voor om met een mooie plek hun jeugdperiode af te sluiten. Rowan koos steeds net een ander pad bij de jumps waardoor hij als 31e de finish passeerde. En Xander wilde toch vooral zijn nare val in Apeldoorn even vergeten en maakte er een persoonlijk sterke strijd van. Echte bewondering voor deze jongeman die na zijn ziekteperiode terug komt en nu met een 38e plek dit seizoen afsluit.

Terugkijkend was het een mooi georganiseerd NK, de gele brigade heeft weer een heel fijne dag beleefd. Zeker met veel plezier en steun van familie en vrijwilligers.

Bedankt AMBI groep voor jullie enorme inzet en prestatie!!

Geen evenementen gevonden!
Meer laden