Moutainbikers bij NK, Isis Versluis kampioen

De mtb groep van Jan van Arckel is dit weekend succesvol bij het NK mountainbike.

Waar op zaterdag de jeugd het voorbeeld gaf maakten de mtb’ers van het opleidingsteam het feest compleet.

Bij een fijne temperatuur en een flinke zonnige dag kwamen 9 mountainbikers van Jan van Arckel aan de start.

Een verslag,

In de categorie nieuwelingen dames rijdt Isis Versluis een sterke wedstrijd met een goede start in een kopgroep met haar rivalen Nynke Jochems en Zoë Brakke. Alle drie sloegen ze al snel een gat met de rest. Nadat Zoë het tempo niet volhield nog met 2 over aan kop. Isis plaatste halverwege de laatste ronde een splijtende demarrage op een technische klim en reed zo weg bij Nynke.

In het laatste moeilijke technische deel van het parcours trok Isis hard door en werd de voorsprong met 24 seconden vergroot, zo bleef het tot de streep en is Isis  op schitterende  wijze Nederlands kampioen. Inmiddels haar 3e titel.

overige uitslagen:

Darian Groeneveld 5e en Xander van Waardenburg 29e bij de nieuwelingen

Luuk Viveen 17e en Björn van Waardenburg 35e  bij de junioren.

Jacobien Viveen, 17e bij de belofte dames.

Ruben Nederveen 5e bij de elite heren.

Dion Slomp viel helaas uit.

Bij de masters 50+ een bekende aan de start: Marinus Dijkman uit Lopik, na zijn herstelperiode van knieblessure nu actief bij het NK en met een mooie 9e plek in deze sportklasse.

Onder licentie van Jan van Arckel: Elene Poppelaars 3e bij junioren dames en Nick Klijn 5e bij Belofte U23 heren.