Finale clubcompetitie en eindstand | E/B

Finale clubcompetitie en eindstand | E/B

Peter Moore, onze renner uit de U.S.A, wint de finale klassieker van de clubcompetitie!

Zondag 15 september stonden we met de Elite / Beloften ploeg aan de start van de Omloop van Ooststellingwerf. Met start en finish in het Friese dorp Oosterwolde, vormde deze 174 kilometer lange wedstrijd de zevende en laatste wedstrijd van de KNWU Clubcompetitie 2024. We stonden aan de start met het zestal Niels Boogerd, Simon Haberlah, Delano Swenne, Peter Moore, Serginho Wilshaus en ondergetekende (Jens van den Dool).

Met Jens aan de leiding van het algemeen klassement en een 5de plaats in het ploegenklassement, viel er deze wedstrijd een hoop te verdedigen. De grootste en belangrijkste doelstelling vooraf was het verdedigen van Jens zijn leiderstrui, maar uiteraard wilden we de kans voor een goede daguitslag ook niet laten lopen. In het algemeen klassement waren er nog drie renners die een serieuze bedreiging vormden voor de leiderstrui van Jens en vooraf hebben we met z’n allen een duidelijk plan gemaakt over hoe we deze renners in het klassement achter Jens konden houden.

Vanaf de de start zaten we met de gehele ploeg attent van voren en hielden we scherp in de gaten of er geen gevaarlijke klassementsrenners ontsnapten. Na ongeveer 15 kilometer reed er een kopgroep van 9 man weg met daarbij geen gevaarlijke renners voor het klassement. Delano wist wel mee te sluipen met deze kopgroep, waardoor de andere JvA renners daarachter rustig in het peloton konden blijven en niet op achtervolgen waren aangewezen. Diverse andere clubs misten deze kopgroep wel, waardoor de voorsprong van de 9 koplopers nooit heel groot werd en zij al na ongeveer 60 kilometer weer terug werden gegrepen.

In de volgende fase van de koers ontstonden er opnieuw diverse kopgroepen van zo’n 5 à 10 man groot. In deze kopgroepen was nooit een van de gevaarlijke klassementrenners present, waardoor we deze groepen de ruimte wilden geven om weg te blijven. Wanneer een kopgroep zonder gevaarlijke renners vooruit zou blijven en de meeste punten weg zou pakken voor het klassement, werd de kans voor Jens om het klassement te winnen groter. In het peloton bleven we continu attent van voren om in de gaten te houden dat de situatie onder controle bleef en zodat we nooit in een situatie kwamen waarin we achter de feiten aan moesten rijden.

In de laatste 15 kilometer ontstond uiteindelijk een definitieve kopgroep van 8 man met daarbij namens JvA Peter. In deze kopgroep waren geen gevaarlijke renners voor het klassement aanwezig, waardoor deze kopgroep van ons de ruimte mocht krijgen en Peter de kans kreeg om voor een mooie daguitslag te gaan. Peter greep deze kans met beide handen aan en sprong op iets meer dan een kilometer voor de finish weg van zijn medevluchters. Met een krachtige inspanning wist hij een kleine voorsprong te behouden en zo de Omloop van Ooststellingwerf op zijn naam te schrijven! Een klassieker win je nooit zomaar en Peter beloonde vandaag al het harde werken van hemzelf en de complete Elite / Beloften ploeg van Jan van Arkcel (renners + begeleiding)!

Achter de 8 koplopers ging het peloton sprinten om de overige plekken. Quinten Veling (de belangrijkste concurrent van Jens in het algemeen klassement) eindigde als 10de, terwijl Jens enkele plekken verder eindigde op een 14de plek. In het algemeen klassement behield Jens een voorsprong van slechts 3 punten, maar het was gelukkig genoeg om de winst in het algemeen klassement te pakken! Als kers op de taart schoven we in het ploegenklassement op naar een 3de plaats, waardoor we met z’n allen het podium op mochten en deze successen samen konden vieren. Na afloop zijn we met z’n allen nog even gezellig wezen eten bij de lokale snackbar, om daarna met een meer dan voldaan gevoel weer terug te reizen naar de Alblasserwaard!

Omloop van Ooststellingwerf
1e – Peter Moore
14e – Jens van den Dool
37e – Delano Swenne
86e – Serghino Wilshaus
111e – Simon Haberlah

 

Algemeen Klassement
1e – Jens van den Dool

 

Ploegenklassement
3e – Jan van Arckel

 

Geen evenementen gevonden!
Meer laden