Mountainbikers naar EK U17 in Zweden

Mountainbikers naar EK U17 in Zweden

Jan van Arckel neemt met 5 mountainbikers deel aan het EK dat van 6-10 augustus in Zweden wordt gehouden.

De 15-jarige Isis Versluis uit Meerkerk was er vorig jaar in Italië ook bij en zette met 3 klasseringen in de top 10 een zeer goede prestatie neer. Darian Groeneveld uit Rijswijk is 2e jaars nieuweling en maakt zijn debuut op het EK.   

Isis

Darian

 

                  

          

Bij de categorie U15 zijn Niek Wolthuis (Hank), Myliam Kapel (Rijswijk) en Imke van Houwelingen (Hardinxveld-Giessendam) voor het eerst van de partij. In de heuvels van het Zweedse Huskvarna wordt op een zeer uitdagend parcours gestreden om de Europese mountainbiketitels op drie verschillende onderdelen.

Niek

Myliam

Imke

                 

Het EK begint op de eerste dag met een individuele tijdrit die bepalend is voor de startpositie van de drie onderdelen waarop de Europese titels worden verdeeld. Op dag twee staat de team relay (teamestafette) op het programma. Op de derde dag is de individuele sprintrace (korte wedstrijd). Het EK wordt op de laatste dag afgesloten met het hoofdmenu, de cross country wedstrijd.

Al meerdere zomerseizoenen is Jan van Arckel aanwezig op dit Europese evenement.  Naast een mooie ervaring is het natuurlijk geweldig om in een internationale strijd  ons land te vertegenwoordigen. Wij wensen de mountainbikers en natuurlijk de ouders en begeleiders heel veel succes en vooral plezier.

De MTB groep.

Geen evenementen gevonden!
Meer laden