Dames Promobility Tweedaagse

Dames Promobility Tweedaagse

Net als vorig jaar waren de Wielerdag Abbenbroek en Ronde van Kralingen voor de dames verenigd tot een tweedaags evenement in de Promobility competitie.

Waar JvA vorig jaar konden genieten van topuitslagen (in beide wedstrijden waren onze dames 1 en 3) lag dit jaar de focus op het opleiden van onze jonge talenten. Met eerstejaars juniore Luna Kers, beloftes Maam de Ridder en Ilse Lingen en onder leiding van de ervaren Tessa Dijksman trokken we op zaterdag naar Abbenbroek. Dit traditievolle zomercriterium stond dit jaar bol van regen, winderige polderwegen en heel veel kou. En dat had zijn effect op de wedstrijd; iets na half koers reed een kleine waaier met onder andere Nederlands kampioene Puck Langenbarg ongeveer driekwart-minuut voor het peloton uit. Met nog twintig kilometer te gaan nam Tessa het initiatief om samen met Maam en Ilse de groep weer binnen te hengelen. Met Restore en De Waardrenner kwam een goede samenwerking tot stand en de voorsprong was sneller weggesmolten dan verwacht. In de massasprint die volgde was de verkleumde Ilse tiende en werd Maam knap twaalfde. Luna verbaasde iedereen door keurig netjes na 80 km in het peloton over de finish te komen, haar allereerste pelotonfinish ooit was een heel stoere!

Zondag in Kralingen was het in álle opzichten een andere wedstrijd. Zon, warmte, klinkers, drukke winkelstraten; alle elementen waren precies het omgekeerde van zaterdag. En zelfs zonder de gepland afwezige Tessa konden onze meiden zich sterk handhaven voorin de wedstrijd. Ilse en Maam herhaalden de oefeningen van zaterdag ook in de smalle Kralingse straatjes: Elke ontsnapping werd gepareerd of waren we zelf onderdeel van, gaatjes werden snel dichtgeknald en zo af en toe namen ze zelf het initiatief voor een flinke snok aan het peloton. De finale werd dan ook een uitputtingsslag waarbij het peloton snel in omvang afnam. Ook voor Luna was dat nog iets te veel explosiviteit en zij moest samen met een tiental meiden de sterke elites laten gaan. In de slotronde was er voorin de wedstrijd even twijfel waardoor twee rensters net wisten te ontsnappen, daardoor werd de pelotonsprint er eentje voor de laatste podiumplek. Ilse finishte de wedstrijd met een keurige zesde plaats, Maam kwam moe maar voldaan als twaalfde binnen en Luna sprintte iets later als derde van haar groep over de lijn en haalde daarmee een heel mooie 22e plaats.

Al bij al sloten de meiden een heel geslaagd weekend af met veel gezelligheid, en heleboel nieuwe leerervaringen en vier manden vol met wasgoed.

 

Geen evenementen gevonden!
Meer laden