Wintercompetitie Noordeloos 19-10-2024 Verslag met filmpje

Wintercompetitie Noordeloos 19-10-2024 Verslag met filmpje

Na de tijdrit van vorige week ging op zaterdag 19 oktober de Wintercompetitie van start met een reguliere wedstrijd in Noordeloos. Het vaste mountainbike parcours in het Land van de Verte was onderdeel van het circuit en verder was het grasland tussen de provinciale weg en het Laantje in alle richtingen rood-wit gekleurd met kilometers afzetlint. Parcoursbouwer Jan Bassa had zich twee weken uitgesloofd en de renners konden zich uitleven op een schitterend parcours met veel draaien en keren. Een mobiele brug, een rij boomstammen, een zandstrook en glibberige bochten zorgden voor een uitdagend geheel.

A-klasse (Licentiehouders 16 deelnemers): De jonge Darian Groeneveld bepaalde het tempo vanaf de start en kreeg Jesse Bikker, Ruben Nederveen, Jelmer Bassa en Wim de Bruin achter zich aan. Joas Houweling liep achterstand op bij een valpartij en kon dit niet meer goedmaken. Langzaam maar zeker werden de kaarten geschud en nam Ruben Nederveen de leiding in handen. Darian Groeneveld gaf zich niet zo maar gewonnen, maar kwam net tekort in de eindsprint.  Wim de Bruin kwam na een rustige start steeds beter op dreef en eindigde als derde.

Uitslag A klasse: 1. Ruben Nederveen (Hardinxveld-Giessendam) 2. Darian Groeneveld (Rijswijk/NB) 3. Wim de Bruin (Hardinxveld-Giessendam) 4. Jesse Bikker (Hoogblokland) 5. Jelmer Bassa (Hoogblokland).

B-klasse (Recreanten 65 deelnemers): Na een tweede plaats in de tijdrit deed Nijs den Besten deze keer zijn naam eer aan en was inderdaad de beste(n). Gijsbert de Ruijter en Henk de Jong volgden op korte afstand, maar konden Den Besten niet echt bedreigen.  

Uitslag B-klasse: 1. Nijs den Besten (Molenaarsgraaf) 2. Gijsbert de Ruijter (Sliedrecht) 3. Henk de Jong (Meerkerk) 4. Hanne van der Sluijs (Werkendam) 5. Lars Verhulsdonk (Arkel).

BM-klasse (Masters 45+ 86 deelnemers): In deze grote groep werd het tempo vanaf het begin bepaald door hardrijder Pieter Wonink. Rien van der Dussen bood de meeste tegenstand maar moest tevreden zijn met de tweede plaats. Ron Timmer rukte uit een wat verdere startpositie op naar plaats drie.

Uitslag BM-klasse: 1. Pieter Wonink (Hoornaar) 2. Rien van der Dussen (Arkel) 3. Ron Timmer (Schelluinen)

K-klasse (Kromme Sturen 8 deelnemers): De nieuwe categorie Kromme Sturen startte kort na de A-klasse en mengde zich al snel tussen de A rijders. De uitslag werd een Giessenburgs onderonsje tussen Niels en Kenny Bongers met Sander Spoolder als derde.

Uitslag K-klasse: 1. Niels Bongers  2. Kenny Bongers 3. Sander Spoolder (allen uit Giessenburg)

C-klasse (Dames 9 deelnemers): Na een lange periode van malaise lijkt Anouk van der Meijden weer helemaal terug. Na winst in de tijdrit was ze ook deze keer weer primus. De jonge Imke van Houwelingen werd verrassend tweede en liet Noa Stolk achter zich.

Uitslag C-klase: 1. Anouk van der Meijden (Hardinxveld-Giessendam) 2. Imke van Houwelingen (Hardinxveld-Giessendam) 3. Noa Stolk (Nieuwendijk).

Uitslagen Jeugd categorieën:

D-klasse (Jeugd 13/14 jaar 8 deelnemers)

Jongens: 1. Max van Kolfschoten 2. Myliam Kapel (Rijswijk/NB) 3. Niek Wolthuis (Hank)

Meisjes: 1. Mila Prins (Hank) 2. Agnes Koorevaar (Ottoland)

E-klasse (Jeugd 11/12 jaar 20 deelnemers)

Jongens: 1. Jeftha Schild (Hardinxveld-Giessendam) 2. Willem van Wijngaarden (Giessenburg) 3. Sem Knip (Alblasserdam)

Meisjes: 1. Winke van de Streek (Goudriaan) 2. Zoë van Waardenburg (Rhoon) 3. Julia van der Wouden (Rotterdam)

F-klasse (Jeugd 9/10 jaar 22 deelnemers)

Jongens: 1. Sven Mastenbroek (Rijswijk/NB) 2. Jitse Flach (Dordrecht) 3. Ties Versluis (Gorinchem)

Meisjes: 1. Anna Knip (Alblasserdam) 2. Charlotte van de Graaf (Groot-Ammers) 3. Sifra van der Wulp (Papendrecht)

G-klasse (Jeugd 6/8 jaar 24 deelnemers)

Jongens: 1. Yens de Vor (Meerkerk) 2. Lars Mastenbroek (Rijswijk/NB) 3. Luuk de Jong (Meerkerk)

Meisjes: 1. Anniek van der Leer (Dongen) 2. Elise Pakvis (De Lier) 3. Loes Koorevaar (Ottoland)

> foto’s

> Uitslagen

Dronebeelden van Het Kontakt: >>

 

Geen evenementen gevonden!
Meer laden