Jens de Vor en Max van Kolfschoten winnen de NK titel.

In het Twentse Oldenzaal waren dit weekend de nationale kampioenschappen.

op zaterdag reden de mountainbikers van de jeugdklassen en op zondag de overige klassen.

Een zeer succesvol weekend voor de geelblauwe brigade uit Arkel.

Naast de 2 titels bij de jeugd behaalden we ook nog met Lars Mastenbroek en Zoë van Waardenburg de 3e plaats.

Een verslag:

Al vroeg stond de teamtent op de locatie en waren de eerste mountainbikers er voor het inrijden want om 9 uur klonk de start voor de 1e categorie bij de meisjes.

En  hier Anna Knip aan de start voor haar wedstrijd. Na de startronde was gelijk het wedstrijdparcours op en aan de bak bij de verschillende drops en rockgarden. Anna is een goede klimster en in de snelheid kan ze nog winst maken en dat leverde haar een toffe 6e plek op.

De trouwe Arckel aanhangers konden gelijk langs de lijn blijven want bij de jongens 2 toppers aan de start: Lars Mastenbroek en Jens de Vor. Allebei in de competitie podiumwinnaars en dat moest er nu uitkomen op hun NK. Jens liet er geen gras over groeien en nam de koppositie. In de voorlaatste ronde kwam nr 2 sterk opzetten en moest Jens even de kop afstaan maar in de laatste ronde met een ferme sprint in het veld lag hij op kop. Lars bleef constant en gaf de 3e positie niet op. Met luide aanmoedigingen kwam Jens met de hand omhoog over de finish en even later deed Lars dit ook.  Jens op 1 en kampioen, Lars op 3 en op het podium. toppers hoor!

In categorie 2 bij de meisjes reed Charlotte de Graaf en zij mocht finishen op een mooie 4e plek. in deze klasse en dan bij de jongens reed Hugo van Wijngaarden, hij kon mooi aanpikken bij de eerste 10 en bleef zo goed in het spoor bij deze groep. Met een big smile en een flinke spurt kwam hij als 10e over de finish.

Met de 3e categorie podiumkanshebbers bij de meisjes en jongens. Zoë van Waardenburg startte sterk en gaf de bronzen medaille een mooie glans op het podium, ze rijdt al de hele competitie rond plek 3 en zo ook bij dit NK waar ze bewijst een topper te zijn.

Bij de jongens Ties Versluis, Brett Warner en Sven Mastenbroek, een mooi Arckels treintje in de wedstrijd. Er was goed tegenstand en Sven samen met Brett bleven achter de top3 aan gaan en reden als 4 en 5 over de finish met vlak daarachter Ties die op 11 binnenkwam, ook hier top gereden.

Waar de Arkelse aanhang de handen warm klapten en de jeugd aanmoedigden was er voor de pauze nog 1 categorie: Jeftha Schild en Zeb Mesker gingen aan de bak in de 4e klasse, Zeb is de technische alleskunner en kon op de rocks en jumps aan het werk. Jeftha vond de top 3 wel leuk en sloot aan met zelfs een korte koppositie, en zou het hem lukken? De laatste ronde was net een beetje teveel voor hem en achter de top 5 reed hij naar een mooie 6e plek, echt tof gereden hoor. En met Zeb, net hersteld van zijn armblessure werd het een 19e plek, moe en voldaan zijn allebei tevreden met hun wedstrijd.

In de pauze huldiging van onze 3 podium kids en daarna weer langs de lijn voor Agnes Korevaar in haar klasse 5 meisjes. Ze had wat last van een vallende voorrijdster waardoor ze in de race de achterstand moest goedmaken. Met goede moed de resterende rondes volle bak gereden en met een 13e plek  tevreden over de finish. In deze categorie de jongens Sem Knip en Willem van Wijngaarden aan de start, het koppeltje in onze jeugd want ze geven anderen geen ruimte om tussen hen in te rijden, samen in de koers op weg naar een mooie uitslag. Sem met zijn neus bijna op het stuur en Willem er vlak achter met de blik vooruit. Samen in de laatste ronde met ferme sprint naar plek 13 voor Sem en 15 voor Willem, super gereden hoor.

Voor de Arckelaars het sluitstuk deze dag: 3 mountainbikers in categorie 6, Imke van Houwelingen bij de meisjes en Max van Kolfschoten met Myliam Kapel bij de jongens. Imke testte haar benen  weer eens na haar Zweedse avontuur en met voldoende pasta op reed ze verdienstelijk naar een 9e plek. Nu alle aanhangers nog langs de lijn waren  konden we  de laatste 2 aanmoedigen en werd het een echt spannende strijd bij de jongens. Max liet er geen gras over groeien, met zijn goede voorbereiding van de afgelopen weken in zijn voordeel was het na de start al duidelijk dat de koppositie voor hem is. Met elke ronde erbij groeide de voorsprong en dat bleef zo tot de finish. Met een heel mooie arm in de lucht eindelijk de lang begeerde titel gewonnen. En de spanning bleef nog want Myliam lag op koers voor plek 3. In het veld gaf de speaker aan dat er maar 10 seconden achterstand voor hem was op nummer 3. Uit alle macht reed Myliam er achteraan maar het verschil bleef en met een mooie 4e plek sloot hij een geweldige periode af.

We kijken terug op geslaagde dag met heel mooie uitslagen, dank aan alle ouders en begeleiders maar vooral een hele dikke pluim voor de ambi groep. Zij gaven deze dag kleur door hun prestaties en met de vele glimlachjes werd bij de tent nog eens een klein feestje gevierd.