Koninklijk podium MTB jeugd

Onze Arckel mtb’ers met 5 bekers terug naar Arkel!!

Afgelopen zaterdag, op koningsdag reden onze jeugd mountainbike ridders in de bossen van Havelte in de 4e landelijke wedstrijd. De plaatselijke club had een een mooi en best wel lang parcours uitgezet op de zanderige vlakten van een oude legerplaats. De jeugd kon aan de bak op het slingerende wortel en jump pad. Ook de snelste renners hadden hun dag op de lange zand- en gras baan. Maar het was de gele brigade die vooraan reed. Met 5 podiumplaatsen werd deze oranjedag met trots afgesloten.

Rond 9 uur was het al verzamelen rond de teamtent in Havelte, onder een droge hemel is goed ingereden en bij de 1e categorie stonden 2 van onze toppers aan de start: Yens de Vor en Lars Mastenbroek. Met een flitsende start maakte Yens duidelijk zijn 1e positie bij de jongens niet meer prijs te geven. Ook Lars bleef in het spoor van Yens en reed slim, daar waar er gelopen moest worden schakelde Lars veel lichter en reed de heuvel op. Yens had 2 meisjes als haas voor hem en bleef meegaan. Allebei met een grote glimlach over de finish en op het podium: Yens op 1 en Lars op 2.

In categorie 2 was mountainbike ridder Hugo van Wijngaarden de enige jan van arckelaar in deze klasse, en deed het echt goed. Na zijn start bij de voorste 3 jongens reed hij met veel aanmoedigingen van de geelblauwe supporters knap naar een 4e plek.

Met 3 koene ridders in categorie 3 was de strijd al los in de eerste ronde, op het snelle parcours moesten Lars, Zoë en Ties alles uit de kast halen om vooraan mee te doen. Sven Mastenbroek had uitzicht op top 5 notering en reed een mooie 4 plek, Ties Versluis had de laatste ronde de top 5 voor hem en finishte met ferme krachtsinspanning op een 7e plek. En Zoë heeft figuurlijk podiumplaats 3 aan haar fiets geplakt. Ook nu weer streed ze voor deze plek en laat ze zien dat al dat trainen succes oplevert, een mooie beker voor haar 3e plek.

Nog voor de pauze 1 Arckel rijder in het veld. Zeb Mesker in categorie 4, onze specialist in jumps moest even zijn weg vinden op het zandparcours en reed in deze sterke groep naar een verdienstelijke 13e plek.

En nog 3 Arckel mountainbikers te gaan. In categorie 5 stond Willem van Wijngaarden goed gepositioneerd bij de start. Ook hier een sterke groep  en met opa bij de bevoorrading kwam hij in de voorlaatste ronde door als 12e en hield deze plek met lef vast en liet er geen één meer passeren.

Alle aandacht naar de laatste 2 Arckel ridders in categorie 6: Myliam Kapel en Max van Kolfschoten. Allebei echt gebrand om vooraan mee te strijden. Myliam als echte gangmaker en Max als helper op de snelle stukken. In de laatste ronde Max in sneltreinvaart op kop en Myliam als dieseltrein in de achtervolging met 1 renner ertussen. Max en Myliam op het podium.

Deze dag was weer een sportieve dag met veel plezier bij onze mtb’ers en 5x een beker, allemaal top gereden. Een mooie generale voor onze eigen wedstrijd in Arkel op 11 mei.

Ook dank weer aan de ouders en begeleiders, jullie steun was weer enorm.