JvA dames kleuren Oegstgeest geel

JvA dames kleuren Oegstgeest geel

Natte oranjeronde in Oegstgeest kleurt geel

Koningsdag is een dag van buurtfeesten, rommelmarkten, optredens en… wielerrondes! Oegstgeest had ze dit jaar allemaal bij elkaar gezet.  Dat heeft voor- en nadelen, want wat een heerlijke sfeer en wat een feest! Maar ook een heel nare voetbal in het peloton en wat een nare schaafplekken op Tessa haar snelpak als gevolg.

Maar de koers wacht zelfs niet op een, tot dan, heel sterk rijdende Tessa. Het spel moest door zonder deze potentiële podiumkandidaat.

Om en om in de aanval, de ene keer was Isa vooruit, dan Ilse, dan Yonna en dan nog een keer Isa en dan weer Eva. In elke aanval was het geel erbij, en vaak was het alleen maar JvA op kop!

Halverwege de wedstrijd besloot de regen ook mee te doen, en op de natte klinkers gleed de ene na de andere renster onderuit. Gelukkig hebben onze meiden een speciale app waarop je de regen ziet aankomen, dus wij waren voorbereid! Zonder glijpartij kwamen we steeds verder voorin. Zelfs toen Rosanne even in de ankers moest om andere uitglijdende rensters te ontwijken, kwam ze gewoon weer aansluiten en reed ze meteen weer mee op kop! 

In al het spektakel vergeet je bijna dat de finish snel dichterbij komt, en dankzij een goede leadout van Isa kon Yonna in de finale er vandoor gaan. Doen waar je goed in bent; stabiel, stuurvast en keihard in de rondte vliegen….de winnaar was al snel bekend, en daarom besloot Isa haar leadout kunsten ook te laten zien aan Ilse. Twee bochten voor het einde had Ilse een gaatje en ook zij werd pas na de finish teruggezien. De ervaren Eva Bijwaard zat op het juiste moment klaar voor haar jump, maar miste op een haar na het podium. Met daarna Isa op plek negen en Rosanne op plaats tien was de helft van de top-10 een Jan van Arckel-renster!

1 Yonna van Dam

2 Ilse Lingen

3 Melissa Hofman (De Waardrenner)

4 Eva Bijwaard

9 Isa Pieterse

10 Rosanne van Rees

Geen evenementen gevonden!
Meer laden