Anouk van Leest wint in eigen woonplaats

Anouk van Leest wint in eigen woonplaats

Zaterdag middag 6 augustus stond Jan van Arckel goed vertegenwoordigd aan de start bij de ronde van Oostzaan. Een snel rondje van een kilometer lang, die ze 50 x zouden afleggen in de regen.

Anouk van Leest reed in haar eigen dorp en was er op gebrand om een goed resultaat te rijden.

Al vroeg in de koers besloot Paulien Koster solo op avontuur te gaan. Er ontstond geen goede samenwerking in het peloton en Anouk reageerde op alle pogingen van rensters die de sprong probeerden te maken. Paulien hield het super lang spannend, maar werd ingelopen door het peloton toen het ronde bord op 8 stond. Alles was nu weer mogelijk voor Tessa Dijksman, Hannah van Boven  en Anouk van Leest die nog in het peloton zaten.

In een finale vol met aanvalspogingen, viel Anouk voor de laatste twee bochten aan en wist dit vol te houden tot de streep en won zo haar thuis koers. Hannah en Paulien wisten nog kort te eindigen op de 6e en 10e plek. Tessa was helaas niet fit. Hanneke de Goeje vermeed verstandig de risico’s in de regen en voor Rosanne van Rees was het weer een mooie ervaring.

Geen evenementen gevonden!
Meer laden