Elite en beloften rijden omloop der Kempen | Topcompetitie

Elite en beloften rijden omloop der Kempen | Topcompetitie

Zondag 21 Mei 2023 stond de Omloop der Kempen op het programma, een wedstrijd die onderdeel is van de Schwalbe Topcompetitie. Een klassieker met start en finish in Veldhoven en een totaal van 188km bestaande uit 1 grote omloop van 166km en 2 finale rondes van 11km.


Voor Jan van Arckel stonden Noël, Simon, Gijs, Ronald, Delano en man in vorm Casper aan de start met als doel als ploeg samen te werken en proberen tussen de conti ploegen gegroepeerd van voren te koersen, een doel wat in zo’n sterk deelnemersveld makkelijker gezegd is dan gedaan.

Om 12.00 klonk het startschot in het zon overgoten centrum van Veldhoven en na een relatief korte neutralisatie werd de vlag gezwaaid en het peloton losgelaten. In het eerste deel van de koers had het peloton de wind in de rug wat zorgde voor hoge snelheden maar ook wat onrust, dit resulteerde in de nodige valpartijen waar ook onze renners niet aan zijn ontkomen, sommige renners zijn zelf meerdere keren tegen het asfalt gegaan maar gelukkig heeft iedereen zijn koers kunnen hervatten zonder al te veel lichamelijke schade.

Het 2e deel van de koers kwam de wind wat meer in de flanken van het peloton waardoor er van voren op enkele momenten goed werd doorgetrokken met als doel het peloton uit te dunnen, iets wat niet al teveel resultaat opleverde want het peloton bleef groot. Op 125km kreeg het peloton een reeks van kort achtereenvolgende kasseienstroken met aan de zijkanten stroken van klinkers voor de kiezen. Ook op deze stroken werd er wederom hard doorgereden waarna er op 130km een aanzienlijk grote valpartij was met als gevolg een peloton in stukken. Enkele JvA renners hadden hier hinder van en moesten aan de bak om weer terug zien te geraken in het peloton, dit scenario deed zich in het 2e deel van de koers meerdere keren voor want het aantal valpartijen/incidentjes waren niet op 2 handen te tellen.

Na 166km begon een klein kopgroepje aan de 2 finale rondes met het nog steeds 95 koppen tellende peloton op 25 tellen. Het tempo bleef hoog en uiteindelijk zijn de koplopers ingerekend en werd het een massasprint die werd gewonnen door ras sprinter Coen Vermeltfoort van VolkerWessels cycling team.

Alle Jan van Arckel renners volgden in het peloton.
Casper 26e
Delano 35e
Noël 43e
Ronald 61e
Gijs 66e
Simon 75e.

In het ploegenklassement in de topcompetitie is Jan van Arckel 2 plaatsen gestegen naar een 10e plaats.

Geen evenementen gevonden!
Meer laden