Jan van Arckel maakt indruk met 2e plaats op NCK

Jan van Arckel maakt indruk met 2e plaats op NCK

Rennersclub Jan van Arckel 2e van Nederland bij NCK ploegentijdrit

Zondag 2 oktober waren de Nederlandse Club Kampioenschappen ploegentijdrit. Het spits werd afgebeten door de jeugdrenners. Voor hen was het een eerste ervaring in deze discipline. Het parcours ging voor Stan Holthuis, Rowan van Dalen, Darian Groeneveld en Sven Wolthuis over 20 kilometer. Ze reden dit in een tijd van 33.37 en behaalden met slechts één training vooraf een mooie 22e plek.

Vervolgens waren de nieuwelingen Luuk Wolthuis, Sem van Wijngaarden en junioren Thijs Wemmers en Jost van de Streek aan de beurt in de B-categorie. Flink gefocust stonden ze aan de start, want ze waren erop gebrand om als team een goede tijd neer te zetten. Op het parcours van 33 kilometer kwamen ze uit op een tijd van 41.35. Met een gemiddelde van 47.3 km per uur werd er een 8e plek behaald.

De volgende groep die mocht starten waren de dames van Jan van Arckel. Zij waren op zaterdag al afgereisd naar het Galjoen hotel in Dronten. Daar aangekomen waren de laatste buien net weggetrokken en was het tijd om het 33 km lange parkoers van het NCK te verkennen. De ploeg, bestaande uit Inez Beijer, Danique Braam, Loes Adegeest en Marjolein van ’t Geloof, stond met veel motivatie aan de start om voor de overwinning te gaan. Na de verkenning werd er een plan gemaakt op basis van de wind en gaf ploegleider Wim Kruis, die hier tevens zijn laatste wedstrijd voor de Jan van Arkel dames coachte, nog een paar tips mee om een zo soepel mogelijke ploegentijdrit neer te zetten.

De volgende dag werden de dames om 13:30 op het startpodium verwacht na een goede opwarming. Tijdens de rit verliep de samenwerking soepel en werd er uiteindelijk een hele stabiele rit gereden in een tijd van 42 minuten met een gemiddelde snelheid van 46,8. Na de finish was het afwachten of dit genoeg was voor de overwinning, omdat er nog 11 ploegen volgden en daar ook de sterkste tegenstand in vertegenwoordigd was. Toen de laatste ploegen binnen kwamen werd duidelijk dat het een tweede plek werd op 3 seconden van het goud. Een zure tweede plaats, maar de ploeg en de rensters waren toch trots op deze mooie prestatie en gaan volgend jaar weer voor de winst.

Als laatste waren de mannen aan de beurt. De verwachtingen bij de elite/beloften renners waren dit jaar voor het NCK hoog gespannen. Dit na een 3e plaats op het NCK in 2021 en een nieuw parcoursrecord tijdens de ploegentijdrit in Noordeloos, met toen een gemiddelde van 52,167 per uur.

Op het nieuwe parcours van 33 kilometer, dat een week daarvoor al verkend was, werd als doel gesteld minimaal een zelfde resultaat als in 2021 te halen. En dat is gelukt! Een gemiddelde van 52,2 was goed voor een 2e plaats. Daarmee lieten we wederom zien dat we op clubniveau bij de beste clubs van Nederland horen. Uniek was ook dat we met louter beloften renners aan de start stonden: Yanne Dorenbos, Casper van der Woude, Bram van Herk, Delano Swenne, Noël Luijten en Ruben Blom.

Alle vier de teams van Jan van Arckel hebben gestreden om een goede tijd neer te zetten. Dit resulteerde in een 2e plek in het algemeen klassement op het NCK van 2022! Een prachtige prestatie waar we met recht trots op mogen zijn.

Dames-5

Afbeelding 1 van 6

Foto’s: sportfoto.nl

Geen evenementen gevonden!
Meer laden