Ronde van Giessen

Zaterdag 14-09-2024 werd de zomercompetitie van Jan van Arckel afgesloten in de Ronde van Giessen.

Startklasse

Deelnemers in de Startklasse woonachtig in de Alblasserwaard, Vijfheerenlanden en Altena of lid van Jan van Arckel worden opgenomen in het klassement van de zomercompetitie.

Na negen wedstrijden werd Joas Houweling onbedreigd winnaar. Ook in Giessen toonde hij zijn klasse en koos al vroeg het hazepad. Het peloton kwam nog even terug op 8 seconden, maar het gat werd niet gedicht. Zo kon Houweling verder uitlopen en met grote voorsprong voor de vijfde keer als eerste finishen.

Joas Houweling is pas 18 jaar en kocht  dit voorjaar zijn eerste racefiets voor wegwedstrijden. Na zijn successen bij de Startklasse zien we hem volgend jaar waarschijnlijk terug bij de Beloften.

Uitslag Startklasse: 1. Joas Houweling (Gorinchem) 2. Joost de Korte (Gorinchem) 3. Tonny Berends (Meteren)

Uitslag Zomercompetitie: 1. Joas Houweling 2. Joost de Korte 3. Bart de Groot (Schoonrewoerd).

Sportklasse

Na de Startklasse volgde nog een wedstrijd voor de Sportklasse. Het werd een levendige wedstrijd waarin de vijftig kilometer in iets meer dan een uur werd afgelegd. Er ontstond een kopgroep met vijf sterke renners. Stefan Appelman zag het gevaar en wist nog op tijd aan te sluiten. Het peloton was verslagen en het wachten was op de eindsprint. De geroutineerde Erwin van Leijen moest alle zijlen bijzetten om Arian Oosthoek voor te blijven. Stefan Appelman werd derde.

Uitslag Sportklasse: 1. Erwin van Leijen  (Heumen) 2. Arian Oosthoek (Heerjansdam) 3. Stefan Appelman (Leerdam)

Dames

Enkele dames uit de Beloften categorie reden een demonstratiewedstrijd met enkele sprints. Het tempo werd bepaald door een originele derny, afkomstig van de wielerbaan in Apeldoorn. Sanne van Heel werd als winnares gehuldigd in deze miniwedstrijd.

Uitslag Dames: 1. Sanne van Heel (Zaltbommel) 2. Lisa van Heel (Zaltbommel) 3. Anna van der Meiden (Vianen).