Dames in WCS Erwetegem

Dames in WCS Erwetegem

26 augustus, de laatste wedstrijd van de WCS competitie. Deze vond plaats in Erwetegem (België) en bood ons een parcours van 10,2 kilometer en iets meer dan 100 hoogtemeters per ronde over typisch Belgische wegen. Waarvan we er 9 mochten gaan afleggen. 

 

Wij stonden vandaag aan de start met Nienke, Maam, Adela, Anouk en Ilse. Voor de koers hebben we eerst in 2 groepen met onze ploegleidster van dienst Paulien het parcours per auto verkend, waarna we ons vervolgens gingen klaar maken voor de warming up en de ploegenpresentatie. 

Tijdens de voorbespreking afgesproken dat we relatief ver van voren wilde starten vanwege de zwaarte van het parcours en geen neutralisatie. Dus daar stonden we 30 minuten voor de start te wachten op het startsein. 

Zodra het startsein was gegeven ging de gaskraan open, want iedereen wilde natuurlijk als eerste de smalle klim opdraaien die er binnen een aantal kilometers al was. 

Wij wisten ons als ploeg goed te handhaven en kwamen in het peloton de eerste klim over. Dus stukje afdalen en op naar de volgende 2 oplopende stukken. 

Gelijk in de eerste ronden merkten we dat de gaskraan aardig open stond en dat veel rensters het moeilijk hadden met het tempo en zo ook onze dames. Daar baalden we natuurlijk heel erg van, maar onze benen waren helaas niet op de afspraak. 

Een voor een moesten ze lossen en helaas de wedstrijd verlaten. Nienke wist nog een keer heel sterk terug te komen en direct weer voorin mee te rijden, maar ook voor haar was het uiteindelijk einde koers. 

Toch hadden we nog 1 finisher Ilse wist na 2.5 uur in het peloton te eindigen op de 52ste plek. 

Geen evenementen gevonden!
Meer laden