Tijdrit Jan van der Meijden Bokaal – verslag

Tijdrit Jan van der Meijden Bokaal – verslag

Vrijdagavond 30 augustus 2024 werd in Groot-Ammers voor de tiende keer de tijdrit gereden om de Jan van der Meijden Bokaal.

De wisselbeker voor de recreanten ging voor de vijfde keer naar Dirk-Jan Verspuij (Hoogblokland) in een tijd van 16:35,0 en een gemiddelde van 46,13 km/u. Een verbetering ten opzichte van vorig jaar toen hij 17:08 reed. Bart de Groot (Schoonrewoerd) en Pieter Wonink (Hoornaar) werden tweede en derde.

Het all time klassement wordt nog aangevoerd door Manoah de Groot (Goudriaan) met 16:11 en een gemiddelde van 47,27 km/u. Inmiddels rijdt De Groot met een Sportklasse licentie en kan dus niet deelnemen bij de recreanten.

In de categorie Buiten Mededinging ontstond een spannende strijd tussen recordhouder Bram van Herk (Groot-Ammers) en Thijs Wemmers (Bleskensgraaf). Zij verbeterden beiden het record en eindigden allebei in 15:44 met een gemiddelde van 48,62 km/u. De chronometers werden nog eens extra gecheckt en Thijs Wemmers werd met een verschil van 0,4 seconden als winnaar uitgeroepen. Hij verbeterde hiermee zijn tijd van vorig jaar met maar liefst 30 seconden. Vorige week won Thijs Wemmers het criterium De Nacht van ’s-Gravendeel na een solo van 50 minuten, dus tempo rijden kan hij wel.

Bij de dames won Renske de Jong (Hoornaar) voor Jantine den Besten (Molenaarsgraaf) en Marieke Vonk (Noordeloos).

Charlotte van der Graaf uit Groot-Ammers reed als enige deelnemer bij de Jeugd.

De familie Van der Meijden was aanwezig en assisteerden bij de tijdwaarneming en de huldiging.

Uitslag tijdrit Groot-Ammers 2024

>> foto’s

Dirk-Jan Verspuij

Thijs Wemmers

Renske de Jong

Charlotte van de Graaf

Geen evenementen gevonden!
Meer laden