Dames in Belgische Egmont Cycling Race

Dames in Belgische Egmont Cycling Race

Op dinsdag 20 augustus vond de UCI 1.2 Egmont Cycling Race voor dames plaats, een uitdagende koers door het Vlaamse landschap. Wat begon als een veelbelovende dag voor Nienke D, Eva vdB, Ilse en Isa, eindigde in een ware afvalrace waarin alle vier onze rensters de eindstreep helaas niet hebben gehaald.

De wedstrijd begon in Sint-Lievens-Houtem met een officiële start om 13:01 uur, waarna de rensters koers zetten richting Zottegem. Het parcours van in totaal 113,8 km voerde de renners door onder andere Oosterzele en verschillende kasseistroken, waaronder de Lange Munte en Lippenhovestraat. De koers werd gekenmerkt door zijn uitdagende heuvels en smalle wegen, wat al vroeg in de wedstrijd voor een hoge mate van uitputting zorgde.

Halverwege de wedstrijd, net na de eerste passage over de finish, sloeg het weer om. Een onverwachte stortbui maakte de toch al technische wegen nog verraderlijker. De regen zorgde voor gladde kasseistroken en beperkte zichtbaarheid. De koers werd hierdoor een ware afvalrace, waarin het voor veel rensters een strijd was om simpelweg op de fiets te blijven.

Onze rensters deden hun uiterste best om in het peloton te blijven, maar het noodlot sloeg toe. Een combinatie van de zware regenval, de verraderlijke kasseien, en het hoge tempo eiste uiteindelijk zijn tol. Eén voor één moesten ze helaas de strijd staken.

We kijken uit naar de volgende uitdaging, met de hoop op betere weersomstandigheden en een sterkere afloop.

Geen evenementen gevonden!
Meer laden