Ronde van Noordeloos 05-08-2024 VERSLAG

Ronde van Noordeloos 05-08-2024 VERSLAG

Het was zoals vanouds weer feest in Noordeloos tijdens de jaarlijkse wielerronde. Onder prachtige zomerse omstandigheden werd een bijna dagvullend programma afgewerkt waarin diverse categorieën aan bod kwamen.

Hummeltjesrace en Dikke Banden Race

Kort na het middaguur werd gestart met de populaire hummeltjesrace met loopfietsjes voor de allerkleinsten. Prachtig om te zien hoe deze kleine kinderen, aangemoedigd door ouders en aanhang, enthousiast van start gaan en soms maar amper willen stoppen. Anderen moeten even wennen aan alle belangstelling, maar uiteindelijk heeft iedereen plezier.

De Dikke Banden Race voor de schooljeugd werd verreden in vier verschillende categorieën. Gekleed in gele shirtjes van Ready to Race en voorzien van racehelmen reden de deelnemers als echte wielerhelden door de straten van Noordeloos. De eerste drie van elke groep werden gehuldigd op het podium en mochten een mooie trofee mee naar huis nemen.

Junioren

De junioren gingen van start met 23 deelnemers waaronder drie Ieren, een Japanner en een Zuid-Afrikaan. Voor Jan van Arckel reden Tim Verwolf, Joris Peursem en Mees Bassa.

Vigo Veenis nam het initiatief en reed weg van het peloton dat al snel in stukken viel. De JvA renners deden verwoede pogingen om voorin te blijven, maar dat ging op dit snelle parcours niet lukken.

Danny Turkstra en Dean Tol hadden meer succes en wisten Vigo Veenis te achterhalen. Gedrieën reden ze naar de finish waar Dean Tol binnen twee weken zijn derde overwinning pakte.

Uitslag Junioren: 1. Dean Tol (Volendam) 2. Vigo Veenis (WV IJsselstreek)  ) 3. Danny Turkstra ( WSV De Peddelaars).

Dames

In Noordeloos is een dameswedstrijd een vanzelfsprekendheid met standaard veel Jan van Arckel rensters aan de start. In een internationaal veld met deelnemers uit Canada, Tsjechië, Hongarije, België, Ierland, Zweden, Noorwegen, Nieuw-Zeeland en Israël vertrokken namens JvA Tessa Dijksman, Paulien Koster, Ilse Lingen, Nienke Dullemond, Rosanne van Rees  en Luna Kers.

Tessa ging als favoriet van start en kwam in kansrijke positie door samen met Elisa Serné ruim voor de groep uit te rijden. De supersprint werd door Tessa gewonnen, maar aan de finish moest ze de overwinning met een superklein verschil aan Serné laten die daarmee haar eerste overwinning behaalde.

Uitslag Dames: 1. Elisa Serné (Breda) 2. Tessa Dijksman (Westknollendam) 3. Bente van den Nouweland (Rijen).

 Funklasse

Met een startveld van 22 man bij de Funklasse mocht de organisatie zeker niet ontevreden zijn. In deze klasse gaat het in de eerste plaats om het plezier maar het sportieve element is zeker aanwezig. De deelnemers gaan als echte wielerhelden over het parcours, ieder strijdend op zijn eigen niveau. De uitdaging is vaak het verslaan van je maatje waar je wekelijks mee fietst. 

Denk niet dat deze categorie niets voorstelt. Er wordt echt wel hard gereden en uiteindelijk moet er flink gewerkt worden voor de winst.

William Voorwinden behaalde de overwinning, maar werd nog bijna verrast door de ervaren Henk Woltman die in een ultieme poging net een half wiel tekort kwam.

Uitslag Funklasse: 1. William Voorwinden (Noordeloos) 2. Henk Woltman (Giessenburg) 3, Daniël van den Dool (Noordeloos).

Startklasse

In deze klasse voor renners met iets meer ervaring en bij de KNWU geregistreerd met een starlicentie slechts 14 renners aan de start. Ondanks het geringe aantal deelnemers ontstond toch een boeiende wedstrijd waarin Mathijs de Groot en Nick van Ingen het voortouw namen. Veelwinnaar Joas Houweling miste de slag en kon het gat niet meer dichten. Nick van Ingen versloeg Mathijs de Groot  in de eindsprint en Joas Houweling werd afgescheiden derde.

Uitslag Startklasse 1. Nick van Ingen (Sliedrecht) 2. Mathijs de Groot(Utrecht) 3. Joas Houweling (Harinxveld-Giessendam).

Elite-Beloften

Als slotstuk kwamen om 19:00 uur de Elite-Beloften aan de start met een uitzonderlijk aantal van 51 deelnemers, waaronder 13 JvA renners. Bij de start ging al veel aandacht uit naar Jens van den Dool, die als Nederlands Kampioen in goede vorm verkeert. Jens staat bekend als aanvaller en ook deze keer stelde hij niet teleur. Al vrij vroeg in de koers ging hij er vandoor, maar werd al snel gevolgd door Axel van der Tuuk en Nick van der Meer. Zo waren de eerste drie van vorig jaar weer bij elkaar. Ook de Engelsman Harry Tanfield sloot zich nog aan bij de kopgroep. Het tempo lag doorlopend boven 45 km/u en de kopgroep had op het korte rondje al snel de staart van het peloton in zicht. Het gat werd niet direct gedicht, zo konden de koplopers optimaal profiteren van de overvloedige Noordelose  premieregen.

Nadat de vier koplopers de ronde voorsprong hadden genomen probeerden Sjors Handgraaf, Stef Krul en Gijs de Swart dit voorbeeld te volgen, maar het peloton liet dit niet meer gebeuren.   

De gedubbelde renners gingen uit koers en de vier koplopers hadden nog zeven ronden om het met elkaar uit te vechten. Dat was het moment voor Jens van den Dool om aan een moedige solo te beginnen. De spanning steeg ten top en het publiek schreeuwde Jens vooruit. Twee ronden voor het einde kwamen de koplopers toch nog terug en Axel van der Tuuk plaatste meteen de beslissende demarrage voor zijn tweede overwinning op rij. Jens van den Dool was in de sprint Nick van der Meer nog voor en dus voor hem een mooie tweede plaats. Een prestatie om trots op te zijn, maar als Nederlands kampioen zo dicht bij huis wil je toch altijd meer. In ieder geval heeft het publiek genoten van een prachtige koers.

Uitslag Elite-Beloften: 1. Axel van der Tuuk (Assen)  2. Jens van den Dool (Hoogblokland) 3.Nick van der Meer (Wateringen)

> Uitslagen

> foto’s

 

Geen evenementen gevonden!
Meer laden